nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Sağlıklı Dişler İçin Ne Yapılmalı
Sağlıklı Dişler İçin Neler Yapılabilir
Alınacak bir kaç kolay önlemle bunu önlemenin muhtemel
İlerleyen yaşla beraber insanların birçok dişlerini kaybedeceklerini düşünürler ama bu şekilde elde etmek zorunda değil Bunun için basit birkaç öneriye uymanız gerekiyor
Günde 2 kez diş fırçalamak ve bir kere diş ipi kullanımının dinç bir ağzın anahtarı
Yemeklerden Hemen Sonra Diş Fırçalamayın
Yemeklerden derhal sonradan dişleri fırçalamak besinlerdeki asitlerin ağızda dağılmasına neden olduğu için dişleri zayıflatıyor Dişleri yemeklerden en az bir saat daha sonra fırçalamak daha yerinde
Diş Macununu Islatmayın
Diş macununun bilinenin tersine suyla ıslatılmaması gerekir Islanan diş macunu etken maddesini kaybeder Diş macunu leblebi tanesine büyüklüğünde kullanılmalıdır
Elma Sirkesiyle Gargara Yapın
Sabahları elma sirkesiyle gargara yapın ve daha sonra dişlerinizi fırçalayın Sirke, lekelerin değil olmasına, dişlerinizin beyazlamasına ve dişetlerinizdeki mikropların ölmesine yardım eder
Ağız Kokusu İçin Kahve Çekirdeği Çiğneyin
Ağız kokusu gündelik yaşamda insanı sosyal ve psikolojik olarak etkileyen bir rahatsızlıktır Kötü ağız kokusu, keza kişiyi etkiler hem de çoğu zaman mahçubiyete sebep olur Ağız boşluğunda yaşamış bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler fena kokuya yol açar Kahve çekirdeği çiğnemek bu sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır
Neşelendirici Bir Keşif Kakao
Kakao çekirdeğindeki antibakteriyal içerik nedeniyle, çikolata dişlere zarar vermiyor Şekerlemeler ise dişlerin baş düşmanı Meyve sularındaki asit ise her türlü dişe zararlı Aynı şekilde süt şekeri taşıyan süt de, diş çürüklerine yol açıyor
Yemeği Peynirle Sonlandirin
Meyve suları, tatlılar, sert kıvamlı şekerler, karamel, muz gibi yiyecekler dişlerde çürük oluşturma riskini artırıyor Tatlı yedikten sonra süt, ayran içmek ve peynir yemek, şekerin ve ortaya meydana çıkan asidin zararlı etkilerini önler Ph seviyesini denetim ettiğinden dişler için koruyucu kalkan oluşturur *
Sağlıklı Dişler İçin Neler Yapılabilir
Alınacak bir kaç kolay önlemle bunu önlemenin muhtemel
İlerleyen yaşla beraber insanların birçok dişlerini kaybedeceklerini düşünürler ama bu şekilde elde etmek zorunda değil Bunun için basit birkaç öneriye uymanız gerekiyor
Günde 2 kez diş fırçalamak ve bir kere diş ipi kullanımının dinç bir ağzın anahtarı
Yemeklerden Hemen Sonra Diş Fırçalamayın
Yemeklerden derhal sonradan dişleri fırçalamak besinlerdeki asitlerin ağızda dağılmasına neden olduğu için dişleri zayıflatıyor Dişleri yemeklerden en az bir saat daha sonra fırçalamak daha yerinde
Diş Macununu Islatmayın
Diş macununun bilinenin tersine suyla ıslatılmaması gerekir Islanan diş macunu etken maddesini kaybeder Diş macunu leblebi tanesine büyüklüğünde kullanılmalıdır
Elma Sirkesiyle Gargara Yapın
Sabahları elma sirkesiyle gargara yapın ve daha sonra dişlerinizi fırçalayın Sirke, lekelerin değil olmasına, dişlerinizin beyazlamasına ve dişetlerinizdeki mikropların ölmesine yardım eder
Ağız Kokusu İçin Kahve Çekirdeği Çiğneyin
Ağız kokusu gündelik yaşamda insanı sosyal ve psikolojik olarak etkileyen bir rahatsızlıktır Kötü ağız kokusu, keza kişiyi etkiler hem de çoğu zaman mahçubiyete sebep olur Ağız boşluğunda yaşamış bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler fena kokuya yol açar Kahve çekirdeği çiğnemek bu sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır
Neşelendirici Bir Keşif Kakao
Kakao çekirdeğindeki antibakteriyal içerik nedeniyle, çikolata dişlere zarar vermiyor Şekerlemeler ise dişlerin baş düşmanı Meyve sularındaki asit ise her türlü dişe zararlı Aynı şekilde süt şekeri taşıyan süt de, diş çürüklerine yol açıyor
Yemeği Peynirle Sonlandirin
Meyve suları, tatlılar, sert kıvamlı şekerler, karamel, muz gibi yiyecekler dişlerde çürük oluşturma riskini artırıyor Tatlı yedikten sonra süt, ayran içmek ve peynir yemek, şekerin ve ortaya meydana çıkan asidin zararlı etkilerini önler Ph seviyesini denetim ettiğinden dişler için koruyucu kalkan oluşturur *