Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

sağlıklı et tüketimi

sağlıklı et tüketimi
0
97

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Eti nasıl tüketmeliyiz
Et tüketiminde önemli noktalar
eti sağlıklı tüketme yolları

Ayrıca pişirmede huzur hem de lezzet açısından eti buzdolabında 1 derecede 24 saat beklettikten daha sonra tüketin

Taze eti buzdolabında en fazla 1 gün saklayın Uzun vakit saklayacaksanız, yiyeceğiniz miktarlarda ayırıp, geri kalanını derin dondurucuda 23 ay saklayabilirsiniz Dondurduktan sonradan kullanacağınız etleri oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt kısmında bekleterek çözdürün

Eti eğer mangalda pişirecekseniz, ateşin kor haline gelmiş olmasına çok dikkat edin Kömürün yanmasıyla açığa çıkan kanserojen maddelerin ete yapışmasına önlemek için etleri ateşten 15 santim uzaklıkta tutarak pişirin

Hangi pişirme yöntemi olursa olsun, etleri çabuk değil, hafif ya da orta sıcaklıkta uzunca vakit pişirin Çünkü süratli pişirilen ette protein ve B vitamin kaybı oluşuyor

100 gram yağlı dana etinde takriben 3 tatlı kaşığı kadar yağ bulunuyor böylece sebzeli kebap ve güveçte yapılan etli yemekler gibi bol etli hazırladığınız yemeklere ayrıca yağ eklemenize gerek değil

Et tüketim miktarını yaş, kilo, cinsiyet ve kalp damar hastalıkları gibi bir takım hastalıklar belirliyor Etlerin içerdikleri en yoğun beslenme öğesi olan protein, beslenmenizde ihtiyacınıza tarafından yer almalı çoğunlukla erişkin, dinç ve yaklaşık 70 kilo ağırlığında olan bir birey için günlük tüketilebilecek et miktarının 50100 gram arasında tutulması, genel sağlığın sağlanması için yeterli oluyor

Etlerin yapısında posa bulunmaz Dolayısıyla sebze ve meyve gibi posa miktarı çok yüksek olan besinler hacimleri fazla fazla olduğu için bir öğünde çok pozitif tüketilemezken, etler ise çok rahat pozitif miktarda yenebiliyor Bunu durdurmak için yemeğe mutlaka çorba ile başlayın,

her zaman olduğu gibi, sofranızda etin yanı sıra ekmek (çorba, pilav,makarna, ekmek) ve sebze grubundan (salata veya pişmiş sebze) besinler yer almalı

Hazımsızlığı arttıran en önemli beslenme hatası ise yağ oranı yüksek olan besini fazla miktarda tüketmek oluyor Zaten sindirimi yavaş olan yağlar bir de alınması gereken miktarlarının fazla üstünde tüketilince sindirim rahatsızlıklarına neden oluyor Bu rahatsızlıklara engel olacak en manâlı destek ise tekrar sebzeler

Kırmızı et demirden çok varlıklı bir besin Et ile beraber C vitamininden zengin olan salata tüketmeniz etteki demirin karoser göre daha fazlasının kullanılmasını sağlıyor böylece salatanızın bol sebze ve yeşilliklerden oluşmasına özen gösterin

100 gram sakatat 100200 kcal aralarında değişiyor ki bu enerji miktarı orta yağlı bir dana etinden daha az Sakatatların protein miktarları kırmızı ete benziyor, içerdikleri yağ miktarı da etten daha az oluyor Ancak kolesterol içeriği açısından bakıldığında 100 gr karaciğer ve böbrek jurnal kolesterol ihtiyacının tümünü, beyin ise 6 katını içeriyor

Etin sindirimi ile açığa meydana çıkan artık maddelerin vücuttan uzaklaştırılması için bol miktarda su içmeye uyarı edin Fakat hazımsızlığa niçin olmaması için yemek esnasında akışkan tüketmekten kaçının Yemekten 2 saat daha sonra ise değişken tüketiminizi mutlaka arttırın *
 
858,497Konular
981,912Mesajlar
29,936Kullanıcılar
cakir18Son üye
Üst Alt