nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Eti nasıl tüketmeliyiz
Et tüketiminde önemli noktalar
eti sağlıklı tüketme yolları
Ayrıca pişirmede huzur hem de lezzet açısından eti buzdolabında 1 derecede 24 saat beklettikten daha sonra tüketin
Taze eti buzdolabında en fazla 1 gün saklayın Uzun vakit saklayacaksanız, yiyeceğiniz miktarlarda ayırıp, geri kalanını derin dondurucuda 23 ay saklayabilirsiniz Dondurduktan sonradan kullanacağınız etleri oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt kısmında bekleterek çözdürün
Eti eğer mangalda pişirecekseniz, ateşin kor haline gelmiş olmasına çok dikkat edin Kömürün yanmasıyla açığa çıkan kanserojen maddelerin ete yapışmasına önlemek için etleri ateşten 15 santim uzaklıkta tutarak pişirin
Hangi pişirme yöntemi olursa olsun, etleri çabuk değil, hafif ya da orta sıcaklıkta uzunca vakit pişirin Çünkü süratli pişirilen ette protein ve B vitamin kaybı oluşuyor
100 gram yağlı dana etinde takriben 3 tatlı kaşığı kadar yağ bulunuyor böylece sebzeli kebap ve güveçte yapılan etli yemekler gibi bol etli hazırladığınız yemeklere ayrıca yağ eklemenize gerek değil
Et tüketim miktarını yaş, kilo, cinsiyet ve kalp damar hastalıkları gibi bir takım hastalıklar belirliyor Etlerin içerdikleri en yoğun beslenme öğesi olan protein, beslenmenizde ihtiyacınıza tarafından yer almalı çoğunlukla erişkin, dinç ve yaklaşık 70 kilo ağırlığında olan bir birey için günlük tüketilebilecek et miktarının 50100 gram arasında tutulması, genel sağlığın sağlanması için yeterli oluyor
Etlerin yapısında posa bulunmaz Dolayısıyla sebze ve meyve gibi posa miktarı çok yüksek olan besinler hacimleri fazla fazla olduğu için bir öğünde çok pozitif tüketilemezken, etler ise çok rahat pozitif miktarda yenebiliyor Bunu durdurmak için yemeğe mutlaka çorba ile başlayın,
her zaman olduğu gibi, sofranızda etin yanı sıra ekmek (çorba, pilav,makarna, ekmek) ve sebze grubundan (salata veya pişmiş sebze) besinler yer almalı
Hazımsızlığı arttıran en önemli beslenme hatası ise yağ oranı yüksek olan besini fazla miktarda tüketmek oluyor Zaten sindirimi yavaş olan yağlar bir de alınması gereken miktarlarının fazla üstünde tüketilince sindirim rahatsızlıklarına neden oluyor Bu rahatsızlıklara engel olacak en manâlı destek ise tekrar sebzeler
Kırmızı et demirden çok varlıklı bir besin Et ile beraber C vitamininden zengin olan salata tüketmeniz etteki demirin karoser göre daha fazlasının kullanılmasını sağlıyor böylece salatanızın bol sebze ve yeşilliklerden oluşmasına özen gösterin
100 gram sakatat 100200 kcal aralarında değişiyor ki bu enerji miktarı orta yağlı bir dana etinden daha az Sakatatların protein miktarları kırmızı ete benziyor, içerdikleri yağ miktarı da etten daha az oluyor Ancak kolesterol içeriği açısından bakıldığında 100 gr karaciğer ve böbrek jurnal kolesterol ihtiyacının tümünü, beyin ise 6 katını içeriyor
Etin sindirimi ile açığa meydana çıkan artık maddelerin vücuttan uzaklaştırılması için bol miktarda su içmeye uyarı edin Fakat hazımsızlığa niçin olmaması için yemek esnasında akışkan tüketmekten kaçının Yemekten 2 saat daha sonra ise değişken tüketiminizi mutlaka arttırın *
Et tüketiminde önemli noktalar
eti sağlıklı tüketme yolları
Ayrıca pişirmede huzur hem de lezzet açısından eti buzdolabında 1 derecede 24 saat beklettikten daha sonra tüketin
Taze eti buzdolabında en fazla 1 gün saklayın Uzun vakit saklayacaksanız, yiyeceğiniz miktarlarda ayırıp, geri kalanını derin dondurucuda 23 ay saklayabilirsiniz Dondurduktan sonradan kullanacağınız etleri oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt kısmında bekleterek çözdürün
Eti eğer mangalda pişirecekseniz, ateşin kor haline gelmiş olmasına çok dikkat edin Kömürün yanmasıyla açığa çıkan kanserojen maddelerin ete yapışmasına önlemek için etleri ateşten 15 santim uzaklıkta tutarak pişirin
Hangi pişirme yöntemi olursa olsun, etleri çabuk değil, hafif ya da orta sıcaklıkta uzunca vakit pişirin Çünkü süratli pişirilen ette protein ve B vitamin kaybı oluşuyor
100 gram yağlı dana etinde takriben 3 tatlı kaşığı kadar yağ bulunuyor böylece sebzeli kebap ve güveçte yapılan etli yemekler gibi bol etli hazırladığınız yemeklere ayrıca yağ eklemenize gerek değil
Et tüketim miktarını yaş, kilo, cinsiyet ve kalp damar hastalıkları gibi bir takım hastalıklar belirliyor Etlerin içerdikleri en yoğun beslenme öğesi olan protein, beslenmenizde ihtiyacınıza tarafından yer almalı çoğunlukla erişkin, dinç ve yaklaşık 70 kilo ağırlığında olan bir birey için günlük tüketilebilecek et miktarının 50100 gram arasında tutulması, genel sağlığın sağlanması için yeterli oluyor
Etlerin yapısında posa bulunmaz Dolayısıyla sebze ve meyve gibi posa miktarı çok yüksek olan besinler hacimleri fazla fazla olduğu için bir öğünde çok pozitif tüketilemezken, etler ise çok rahat pozitif miktarda yenebiliyor Bunu durdurmak için yemeğe mutlaka çorba ile başlayın,
her zaman olduğu gibi, sofranızda etin yanı sıra ekmek (çorba, pilav,makarna, ekmek) ve sebze grubundan (salata veya pişmiş sebze) besinler yer almalı
Hazımsızlığı arttıran en önemli beslenme hatası ise yağ oranı yüksek olan besini fazla miktarda tüketmek oluyor Zaten sindirimi yavaş olan yağlar bir de alınması gereken miktarlarının fazla üstünde tüketilince sindirim rahatsızlıklarına neden oluyor Bu rahatsızlıklara engel olacak en manâlı destek ise tekrar sebzeler
Kırmızı et demirden çok varlıklı bir besin Et ile beraber C vitamininden zengin olan salata tüketmeniz etteki demirin karoser göre daha fazlasının kullanılmasını sağlıyor böylece salatanızın bol sebze ve yeşilliklerden oluşmasına özen gösterin
100 gram sakatat 100200 kcal aralarında değişiyor ki bu enerji miktarı orta yağlı bir dana etinden daha az Sakatatların protein miktarları kırmızı ete benziyor, içerdikleri yağ miktarı da etten daha az oluyor Ancak kolesterol içeriği açısından bakıldığında 100 gr karaciğer ve böbrek jurnal kolesterol ihtiyacının tümünü, beyin ise 6 katını içeriyor
Etin sindirimi ile açığa meydana çıkan artık maddelerin vücuttan uzaklaştırılması için bol miktarda su içmeye uyarı edin Fakat hazımsızlığa niçin olmaması için yemek esnasında akışkan tüketmekten kaçının Yemekten 2 saat daha sonra ise değişken tüketiminizi mutlaka arttırın *