iltasyazilim
FD Üye
Doktorlar göz sağlığı için beslenme şekli ile ilgili tavsiyelerde bulunuyor
Dinç gözlere sahip olmak isteyenlere uzmanlar;sofralarında havuç, limon, lahana ve kabak çekirdeğine yer açmalarını öneriyor
Günümüzde birçok insan ofis ortamında, bilgisayar ya damasa başında çalışıyor Kuru havanın başat olduğu böyle bir ortamda sürekli bilgisayar ekranına bakarak amaçlamak, göz sağlığını negatif etkiliyor Bir grup Alman göz doktoru tarafından kaleme alınan ve Almanya ’da çok satan ‘Heute Schon Vitamine Gegessen? ’ (Bugün Vitamin Yedinizmi?) adlı kitap, göz sağlığını korumaya yönelik önemli beslenme tavsiyelerini içeriyor Kitaba göre; sadece beslenmemizde bazı meyve ve sebzelere yer vererek, dünyaya ömür boyu dinç gözlerle bakmanız muhtemel…
MAKARNA MERCEĞİ GÜÇLENDİRİYOR
Kitapta yer alan bilgilere kadar; bilhassa renkli sebze vemeyvelerin tüketimi göz sağlığının korunmasında fazla manâlı bir rol oynuyor Bu türmeyve ve sebzelerde bulunan E ve C vitaminleri görme bozukluğuna yakalanma riskini azaltıyor
bu nedenle Alman uzmanlar bol bol kuşburnu, karalahana, kivi, karnabahar, limon,mandalina ve şeftali
tüketilmesini tavsiye ediyor Makarna ve pirincin de tüketiminde aşırıya kaçılmadığı sürece gözlere iyi geldiğini belirten uzmanlar; badem, susam, ceviz, kabak çekirdeği ve yer fıstığının da göz sağlığı için fazla yararlı besinler olduğunu belirtiyor Tüm bu besinler ayrıca göz merceğini güçlendiriyor, keza de yaşlanmanın sebep olduğu görme bozukluklarının önüne geçiyor Göz sağlığı için en yararlı yağlar ise ayçiçek yağı ve zeytinyağı olarak sıralanıyor
PEYNİR RETİNAYI KORUYOR
Darı ve ıspanak gibi zeaksantin taşıyan gıdalar ile yeşil lahana, maydanoz,marul, brokoli, pırasa, kabak ve biber gibi lutein içeren birtakımsebzeler ise retinanın güçlenmesini sağlıyarak, göz sağlığına katkıda bulunuyor öte taraftan; istiridye, peynir ve brüksel lahanası gibi çinko açısından zengin besinler de, yaşlılık döneminde retinanın korunmasına asistan oluyor Havuç ise içerdiği A vitamini doğruca göz sinirlerini güçlendiriyor Omega3 açısından varlıklı olan uskumru ve somon gibi balıklar da, görmeyi korkutma eden yaşa alt sarı nokta hastalığını ve kadınlarda göz kuruluğu riskini azaltıyor *
Dinç gözlere sahip olmak isteyenlere uzmanlar;sofralarında havuç, limon, lahana ve kabak çekirdeğine yer açmalarını öneriyor
Günümüzde birçok insan ofis ortamında, bilgisayar ya damasa başında çalışıyor Kuru havanın başat olduğu böyle bir ortamda sürekli bilgisayar ekranına bakarak amaçlamak, göz sağlığını negatif etkiliyor Bir grup Alman göz doktoru tarafından kaleme alınan ve Almanya ’da çok satan ‘Heute Schon Vitamine Gegessen? ’ (Bugün Vitamin Yedinizmi?) adlı kitap, göz sağlığını korumaya yönelik önemli beslenme tavsiyelerini içeriyor Kitaba göre; sadece beslenmemizde bazı meyve ve sebzelere yer vererek, dünyaya ömür boyu dinç gözlerle bakmanız muhtemel…
MAKARNA MERCEĞİ GÜÇLENDİRİYOR
Kitapta yer alan bilgilere kadar; bilhassa renkli sebze vemeyvelerin tüketimi göz sağlığının korunmasında fazla manâlı bir rol oynuyor Bu türmeyve ve sebzelerde bulunan E ve C vitaminleri görme bozukluğuna yakalanma riskini azaltıyor
bu nedenle Alman uzmanlar bol bol kuşburnu, karalahana, kivi, karnabahar, limon,mandalina ve şeftali
tüketilmesini tavsiye ediyor Makarna ve pirincin de tüketiminde aşırıya kaçılmadığı sürece gözlere iyi geldiğini belirten uzmanlar; badem, susam, ceviz, kabak çekirdeği ve yer fıstığının da göz sağlığı için fazla yararlı besinler olduğunu belirtiyor Tüm bu besinler ayrıca göz merceğini güçlendiriyor, keza de yaşlanmanın sebep olduğu görme bozukluklarının önüne geçiyor Göz sağlığı için en yararlı yağlar ise ayçiçek yağı ve zeytinyağı olarak sıralanıyor
PEYNİR RETİNAYI KORUYOR
Darı ve ıspanak gibi zeaksantin taşıyan gıdalar ile yeşil lahana, maydanoz,marul, brokoli, pırasa, kabak ve biber gibi lutein içeren birtakımsebzeler ise retinanın güçlenmesini sağlıyarak, göz sağlığına katkıda bulunuyor öte taraftan; istiridye, peynir ve brüksel lahanası gibi çinko açısından zengin besinler de, yaşlılık döneminde retinanın korunmasına asistan oluyor Havuç ise içerdiği A vitamini doğruca göz sinirlerini güçlendiriyor Omega3 açısından varlıklı olan uskumru ve somon gibi balıklar da, görmeyi korkutma eden yaşa alt sarı nokta hastalığını ve kadınlarda göz kuruluğu riskini azaltıyor *