nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kurânı Kerîmde Enâm Sûresinin 141 âyetinde nar şöyle zikredilmektedir:
Çardaklı ve çardaksız (üzüm) bahçeleri, ürünleri çeşitli hurmaları, ekinleri, birbirine aynı ve farklı biçimde zeytin ve narları yaratan Odur herkes meyve verdiği süre meyvesinden yiyin, hasat günü hakkını (sadakasını) verin; lakin savurganlık etmeyin; çünkü O, savurganlık edenleri sevmez!
Nar, insanların çok eski çağlardan beri tanıdıkları, yedikleri bir meyvedir Nar, genelde besleyici ve tedâvî edici hap ve panzehir olarak ağız aracılığıyla dağıtılmış karışımlarla birlikte yenilir ve içilir Hâricen de merhem olarak kullanılır Yalnızca meyvesi değil, çiçeği, çekirdekleri, suyu ve kabukları da dağıtılmış karışımlar hâlinde tıbbî olarak kullanılır Demir, potasyum, C vitamini açısından da zengindir
Narın vücudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine yardımcı olma gibi yararları bulunmaktadır Ancak şerit yıkmak için kökü ve kabuğu kullanıldığında; içinde çok kuvvetli maddelerin olduğu unutulmaması gerekir Şerit ve tenyadan kurtulmak isterken zehirlenmelere sebep olunabilir Meyvenin kök ve kabuklarından hap elde etmek, geniş ve ciddî bir bilgi, ayrıca derin deneyim işidir
Tatlı nar, mideye gayet iyi kazanç Kendisinde hafif kabızlık yapıcı özellik bulunması sebebiyle de mideyi destek eder ve güç verir Boğaz, göğüs ve akciğer için faydalı; öksürüğe gayet iyi gelmektedir Ateşli hastalıklara iyi gelmez
Ekşi nar çekirdeği, dövülüp bal ile karıştırıldığında dolama, çivi iltihabı ve cerahatli yaralara karşısında faydalıdır
Narda kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulunur Antioksidanlar, oksitlenmeyi önleyici maddelerdir Bunu vücudumuzdaki bir takım enzimleri artırıp savunma mekanizmamızı daha da güçlendirerek yaparlar Nar suyundaki antioksidan miktarı yeşil dere, kızılcık, portakal suyuna göre 3 kat daha fazladır
Özelliklerinden biri de, genel damar sağlığını özellikle de kalbi korumasıdır Narın damar tıkanıklığını % 44 oranında önlediği bildirilmiş, hatta nar suyunu tablet hâline getirme çalışmaları başlatılmıştır Insanlar üstünde yapılan bir araştırmada ise, 2 hafta baştan başa günde 50 ml nar suyunun, tansiyonu yükselten enzimi % 36 düşürdüğü gözlenmiş, bu sâyede tansiyon % 5 daha az çıkmıştır
Gıda uzmanları, narın, antiviral, antibakteriyal özellikleri bulunduğunu, doğal bir östrojen kaynağı olduğundan özellikle menopoz dönemindeki hanımların nar tüketmesinin yararlarını vurgulamaktadırlar
Nar; kolesterolü ve tansiyonu düşürmede, bağışıklık sistemini güçlendirmede, parazitlerin vücuttan atılmasında etkin, kan yapıcı, idrar sökücü bir nimettir Bu şifâ kaynağımızı soframızdan yetersiz etmeyelim
Rabbimizin sunduğu bu özgün nimetten, elimizden geldiğince faydalanalım *
Çardaklı ve çardaksız (üzüm) bahçeleri, ürünleri çeşitli hurmaları, ekinleri, birbirine aynı ve farklı biçimde zeytin ve narları yaratan Odur herkes meyve verdiği süre meyvesinden yiyin, hasat günü hakkını (sadakasını) verin; lakin savurganlık etmeyin; çünkü O, savurganlık edenleri sevmez!
Nar, insanların çok eski çağlardan beri tanıdıkları, yedikleri bir meyvedir Nar, genelde besleyici ve tedâvî edici hap ve panzehir olarak ağız aracılığıyla dağıtılmış karışımlarla birlikte yenilir ve içilir Hâricen de merhem olarak kullanılır Yalnızca meyvesi değil, çiçeği, çekirdekleri, suyu ve kabukları da dağıtılmış karışımlar hâlinde tıbbî olarak kullanılır Demir, potasyum, C vitamini açısından da zengindir
Narın vücudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine yardımcı olma gibi yararları bulunmaktadır Ancak şerit yıkmak için kökü ve kabuğu kullanıldığında; içinde çok kuvvetli maddelerin olduğu unutulmaması gerekir Şerit ve tenyadan kurtulmak isterken zehirlenmelere sebep olunabilir Meyvenin kök ve kabuklarından hap elde etmek, geniş ve ciddî bir bilgi, ayrıca derin deneyim işidir
Tatlı nar, mideye gayet iyi kazanç Kendisinde hafif kabızlık yapıcı özellik bulunması sebebiyle de mideyi destek eder ve güç verir Boğaz, göğüs ve akciğer için faydalı; öksürüğe gayet iyi gelmektedir Ateşli hastalıklara iyi gelmez
Ekşi nar çekirdeği, dövülüp bal ile karıştırıldığında dolama, çivi iltihabı ve cerahatli yaralara karşısında faydalıdır
Narda kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulunur Antioksidanlar, oksitlenmeyi önleyici maddelerdir Bunu vücudumuzdaki bir takım enzimleri artırıp savunma mekanizmamızı daha da güçlendirerek yaparlar Nar suyundaki antioksidan miktarı yeşil dere, kızılcık, portakal suyuna göre 3 kat daha fazladır
Özelliklerinden biri de, genel damar sağlığını özellikle de kalbi korumasıdır Narın damar tıkanıklığını % 44 oranında önlediği bildirilmiş, hatta nar suyunu tablet hâline getirme çalışmaları başlatılmıştır Insanlar üstünde yapılan bir araştırmada ise, 2 hafta baştan başa günde 50 ml nar suyunun, tansiyonu yükselten enzimi % 36 düşürdüğü gözlenmiş, bu sâyede tansiyon % 5 daha az çıkmıştır
Gıda uzmanları, narın, antiviral, antibakteriyal özellikleri bulunduğunu, doğal bir östrojen kaynağı olduğundan özellikle menopoz dönemindeki hanımların nar tüketmesinin yararlarını vurgulamaktadırlar
Nar; kolesterolü ve tansiyonu düşürmede, bağışıklık sistemini güçlendirmede, parazitlerin vücuttan atılmasında etkin, kan yapıcı, idrar sökücü bir nimettir Bu şifâ kaynağımızı soframızdan yetersiz etmeyelim
Rabbimizin sunduğu bu özgün nimetten, elimizden geldiğince faydalanalım *