Kuranı Kerimde Enam SUresinin 141 ayetinde nar şoyle zikredilmektedir:
Cardaklı ve cardaksız (uzum) bahceleri, urunleri ceşit ceşit hurmaları, ekinleri, birbirine benzer ve benzemez bicimde zeytin ve narları yaratan Odur Her biri meyve verdiği zaman meyvesinden yiyin, hasat gunu hakkını (sadakasını) verin; fakat israf etmeyin; cunku O, israf edenleri sevmez!
Nar, insanların cok eski cağlardan beri tanıdıkları, yedikleri bir meyvedir Nar, genellikle besleyici ve tedavi edici ilac ve panzehir olarak ağız yoluyla ceşitli karışımlarla birlikte yenilir ve icilir Haricen de merhem olarak kullanılır Sadece meyvesi değil, ciceği, cekirdekleri, suyu ve kabukları da ceşitli karışımlar halinde tıbbi olarak kullanılır Demir, potasyum, C vitamini acısından da zengindir
Narın vucudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit duşurme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunmaktadır Ancak şerit duşurmek icin koku ve kabuğu kullanıldığında; icinde cok kuvvetli maddelerin olduğu unutulmaması gerekir Şerit ve tenyadan kurtulmak isterken zehirlenmelere sebep olunabilir Meyvenin kok ve kabuklarından ilac elde etmek, geniş ve ciddi bir bilgi, ayrıca derin tecrube işidir
Tatlı nar, mideye gayet iyi gelir Kendisinde hafif kabızlık yapıcı ozellik bulunması sebebiyle de mideyi takviye eder ve guc verir Boğaz, goğus ve akciğer icin faydalı; oksuruğe gayet iyi gelmektedir Ateşli hastalıklara iyi gelmez
Ekşi nar cekirdeği, dovulup bal ile karıştırıldığında dolama, tırnak iltihabı ve cerahatli yaralara karşı faydalıdır
Narda kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulunur Antioksidanlar, oksitlenmeyi onleyici maddelerdir Bunu vucudumuzdaki bazı enzimleri artırıp savunma mekanizmamızı daha da guclendirerek yaparlar Nar suyundaki antioksidan miktarı yeşil cay, kızılcık, portakal suyuna gore 3 kat daha fazladır
Ozelliklerinden biri de, genel damar sağlığını ozellikle de kalbi korumasıdır Narın damar tıkanıklığını % 44 oranında onlediği bildirilmiş, hatta nar suyunu tablet haline getirme calışmaları başlatılmıştır İnsanlar uzerinde yapılan bir araştırmada ise, 2 hafta boyunca gunde 50 ml nar suyunun, tansiyonu yukselten enzimi % 36 duşurduğu gozlenmiş, bu sayede tansiyon % 5 daha az cıkmıştır
Beslenme uzmanları, narın, antiviral, antibakteriyal ozellikleri bulunduğunu, doğal bir ostrojen kaynağı olduğundan ozellikle menopoz donemindeki hanımların nar tuketmesinin yararlarını vurgulamaktadırlar
Nar; kolesterolu ve tansiyonu duşurmede, bağışıklık sistemini guclendirmede, parazitlerin vucuttan atılmasında etkili, kan yapıcı, idrar sokucu bir nimettir Bu şifa kaynağımızı soframızdan eksik etmeyelim
Rabbimizin sunduğu bu eşsiz nimetten, elimizden geldiğince faydalanalım
Cardaklı ve cardaksız (uzum) bahceleri, urunleri ceşit ceşit hurmaları, ekinleri, birbirine benzer ve benzemez bicimde zeytin ve narları yaratan Odur Her biri meyve verdiği zaman meyvesinden yiyin, hasat gunu hakkını (sadakasını) verin; fakat israf etmeyin; cunku O, israf edenleri sevmez!
Nar, insanların cok eski cağlardan beri tanıdıkları, yedikleri bir meyvedir Nar, genellikle besleyici ve tedavi edici ilac ve panzehir olarak ağız yoluyla ceşitli karışımlarla birlikte yenilir ve icilir Haricen de merhem olarak kullanılır Sadece meyvesi değil, ciceği, cekirdekleri, suyu ve kabukları da ceşitli karışımlar halinde tıbbi olarak kullanılır Demir, potasyum, C vitamini acısından da zengindir
Narın vucudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit duşurme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunmaktadır Ancak şerit duşurmek icin koku ve kabuğu kullanıldığında; icinde cok kuvvetli maddelerin olduğu unutulmaması gerekir Şerit ve tenyadan kurtulmak isterken zehirlenmelere sebep olunabilir Meyvenin kok ve kabuklarından ilac elde etmek, geniş ve ciddi bir bilgi, ayrıca derin tecrube işidir
Tatlı nar, mideye gayet iyi gelir Kendisinde hafif kabızlık yapıcı ozellik bulunması sebebiyle de mideyi takviye eder ve guc verir Boğaz, goğus ve akciğer icin faydalı; oksuruğe gayet iyi gelmektedir Ateşli hastalıklara iyi gelmez
Ekşi nar cekirdeği, dovulup bal ile karıştırıldığında dolama, tırnak iltihabı ve cerahatli yaralara karşı faydalıdır
Narda kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulunur Antioksidanlar, oksitlenmeyi onleyici maddelerdir Bunu vucudumuzdaki bazı enzimleri artırıp savunma mekanizmamızı daha da guclendirerek yaparlar Nar suyundaki antioksidan miktarı yeşil cay, kızılcık, portakal suyuna gore 3 kat daha fazladır
Ozelliklerinden biri de, genel damar sağlığını ozellikle de kalbi korumasıdır Narın damar tıkanıklığını % 44 oranında onlediği bildirilmiş, hatta nar suyunu tablet haline getirme calışmaları başlatılmıştır İnsanlar uzerinde yapılan bir araştırmada ise, 2 hafta boyunca gunde 50 ml nar suyunun, tansiyonu yukselten enzimi % 36 duşurduğu gozlenmiş, bu sayede tansiyon % 5 daha az cıkmıştır
Beslenme uzmanları, narın, antiviral, antibakteriyal ozellikleri bulunduğunu, doğal bir ostrojen kaynağı olduğundan ozellikle menopoz donemindeki hanımların nar tuketmesinin yararlarını vurgulamaktadırlar
Nar; kolesterolu ve tansiyonu duşurmede, bağışıklık sistemini guclendirmede, parazitlerin vucuttan atılmasında etkili, kan yapıcı, idrar sokucu bir nimettir Bu şifa kaynağımızı soframızdan eksik etmeyelim
Rabbimizin sunduğu bu eşsiz nimetten, elimizden geldiğince faydalanalım