iltasyazilim
FD Üye
Sağlıklı Pişirme Yöntemleri
Dinç Pişirme Teknikleri
Yemeklerinizi hazırlarken esas pişirme yöntemlerini kullanarak dinç yemekler pişirebilirsiniz Öncelikli hedefiniz yemeklerinizi lezzetlendirmek için aşırı miktarda yağ ve tuz eklemeyi sınırlamaktır
Fırında pişirme: Deniz ürünlerini, tavuk, hindi, yağsız et, sebzeleri ve meyveleri fırında pişirebilirsiniz Fırındaki kuru havayla yiyecekleri az yağla pişirmeniz mümkün Üstünü kapayabilir veya birazcık kızarmasını istiyorsanız üzerini açık bırakarak pişirebilirsiniz Fırınlamanın olumlu yanı, ekstra yağ ek etmenize lüzum kalmamasıdır Besinleri fırında pişirirken yağın damladıktan daha sonra yanmasını alıkoymak için gıda ile kap arasına tel ızgara koyabilirsiniz Besinler içerdikleri yağ veya suyla pişer ve bu şekilde lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmezler
Ağır ateşte pişirme: Bu pişirme yönteminde önce besinler yüksek ateşte renk değiştirinceye değin, kısa vakit tutulur Gerisinde çok eksik miktarda su ek edilerek ağır ateşte pişirilir Pişireceğiniz yemeğin türüne göre bu yöntemde su ilavesi yerine besleyici özellikleri bakımından varlıklı olan domates suyunu da kullanabilirsiniz Özellikle sebzeli yemekleri pişirmek için yerinde bir yöntemdir
Izgara ve kavurma: Her iki yöntemde de besinlerin her bölümünün eşit pişmesi önemlidir Izgara yaparken besinlerin tatmin edici ısıyı alıp almadığından belli olmak için pişirdiğiniz besinin her iki tarafını da 3 5 dakika pişirin dışarıya ızgara yapacaksanız ilk önce kömürün doğrusu kor olduğundan belli olmalısınız Yiyecekleri alevle şüphesiz temas ettirmeyin Izgara yaparken büyük parçalar halinde doğradığınız sebzeleri de aralara vermek, yiyeceğinizin lezzetlenmesine ve içeriğindeki suyun muhafazasına niçin olur
Kavurma işlemi ise öyle seçim edilen bir pişirme yöntemi değildir Izgara ve kavurma yöntemlerinde besinden yağ dışarı atılmış olur
alıntı *
Dinç Pişirme Teknikleri
Yemeklerinizi hazırlarken esas pişirme yöntemlerini kullanarak dinç yemekler pişirebilirsiniz Öncelikli hedefiniz yemeklerinizi lezzetlendirmek için aşırı miktarda yağ ve tuz eklemeyi sınırlamaktır
Fırında pişirme: Deniz ürünlerini, tavuk, hindi, yağsız et, sebzeleri ve meyveleri fırında pişirebilirsiniz Fırındaki kuru havayla yiyecekleri az yağla pişirmeniz mümkün Üstünü kapayabilir veya birazcık kızarmasını istiyorsanız üzerini açık bırakarak pişirebilirsiniz Fırınlamanın olumlu yanı, ekstra yağ ek etmenize lüzum kalmamasıdır Besinleri fırında pişirirken yağın damladıktan daha sonra yanmasını alıkoymak için gıda ile kap arasına tel ızgara koyabilirsiniz Besinler içerdikleri yağ veya suyla pişer ve bu şekilde lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmezler
Ağır ateşte pişirme: Bu pişirme yönteminde önce besinler yüksek ateşte renk değiştirinceye değin, kısa vakit tutulur Gerisinde çok eksik miktarda su ek edilerek ağır ateşte pişirilir Pişireceğiniz yemeğin türüne göre bu yöntemde su ilavesi yerine besleyici özellikleri bakımından varlıklı olan domates suyunu da kullanabilirsiniz Özellikle sebzeli yemekleri pişirmek için yerinde bir yöntemdir
Izgara ve kavurma: Her iki yöntemde de besinlerin her bölümünün eşit pişmesi önemlidir Izgara yaparken besinlerin tatmin edici ısıyı alıp almadığından belli olmak için pişirdiğiniz besinin her iki tarafını da 3 5 dakika pişirin dışarıya ızgara yapacaksanız ilk önce kömürün doğrusu kor olduğundan belli olmalısınız Yiyecekleri alevle şüphesiz temas ettirmeyin Izgara yaparken büyük parçalar halinde doğradığınız sebzeleri de aralara vermek, yiyeceğinizin lezzetlenmesine ve içeriğindeki suyun muhafazasına niçin olur
Kavurma işlemi ise öyle seçim edilen bir pişirme yöntemi değildir Izgara ve kavurma yöntemlerinde besinden yağ dışarı atılmış olur
alıntı *