Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlıklı Pişirme Yontemleri

Sağlıklı Pişirme Yontemleri
0
161

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Sağlıklı Pişirme Yontemleri
Sağlıklı Pişirme Teknikleri


Yemeklerinizi hazırlarken temel pişirme yontemlerini kullanarak sağlıklı yemekler pişirebilirsiniz Oncelikli hedefiniz yemeklerinizi lezzetlendirmek icin aşırı miktarda yağ ve tuz eklemeyi sınırlamaktır

Fırında pişirme: Deniz urunlerini, tavuk, hindi, yağsız et, sebzeleri ve meyveleri fırında pişirebilirsiniz Fırındaki kuru havayla yiyecekleri az yağla pişirmeniz mumkun Ustunu kapayabilir veya biraz kızarmasını istiyorsanız uzerini acık bırakarak pişirebilirsiniz Fırınlamanın olumlu yanı, ekstra yağ ilave etmenize gerek kalmamasıdır Besinleri fırında pişirirken yağın damladıktan sonra yanmasını engellemek icin besin ile kap arasına tel ızgara koyabilirsiniz Besinler icerdikleri yağ veya suyla pişer ve bu şekilde lezzetlerinden hicbir şey kaybetmezler

Ağır ateşte pişirme: Bu pişirme yonteminde once besinler yuksek ateşte renk değiştirinceye kadar, kısa sure tutulur Ardından cok az miktarda su ilave edilerek ağır ateşte pişirilir Pişireceğiniz yemeğin turune gore bu yontemde su ilavesi yerine besleyici ozellikleri bakımından zengin olan domates suyunu da kullanabilirsiniz Ozellikle sebzeli yemekleri pişirmek icin uygun bir yontemdir

Izgara ve kavurma: Her iki yontemde de besinlerin her bolumunun eşit pişmesi onemlidir Izgara yaparken besinlerin yeterli ısıyı alıp almadığından emin olmak icin pişirdiğiniz besinin her iki tarafını da 3 5 dakika pişirin Acık havada ızgara yapacaksanız oncelikle komurun gercekten kor olduğundan emin olmalısınız Yiyecekleri alevle kesinlikle temas ettirmeyin Izgara yaparken buyuk parcalar halinde doğradığınız sebzeleri de aralara yerleştirmek, yiyeceğinizin lezzetlenmesine ve iceriğindeki suyun muhafazasına neden olur
Kavurma işlemi ise pek tercih edilen bir pişirme yontemi değildir Izgara ve kavurma yontemlerinde besinden yağ dışarı atılmış olur




alıntı
 

Similar threads

Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Dinç Pişirme Teknikleri Yemeklerinizi hazırlarken esas pişirme yöntemlerini kullanarak dinç yemekler pişirebilirsiniz Öncelikli hedefiniz yemeklerinizi lezzetlendirmek için aşırı miktarda yağ ve tuz eklemeyi sınırlamaktır Fırında pişirme: Deniz ürünlerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Lezzetten ödün vermeden dinç yemekler pişirmek zorlama yok Neyi, nasıl pişireceğinizi bilerek geleneksel mutfağımızdaki yöntemlerden yararlanabilirsiniz Sağlıklı ve nefis yemekler pişirmek için mutlaka gurme ya da aşçı olmanıza ya da fiyatı yüksek pişirme aletleri kullanmanıza ihtiyacınız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Sıcaklarda Beslenme Nasıl Olmalıdır Sıcaklarda Beslenme Hakkında Bilgiler Yaz sıcaklarının kendini tum ağırlığıyla hissettirdiği bu gunlerde beslenme acısından oldukca dikkatli olmak gerekiyor Kahvaltı gunun en onemli oğunudur Yaz aylarında yapılacak kahvaltıda az yağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Sağlığımız için ne yediğimize özen göstermemiz gerektiğini biliriz. Diyabet, fazla kilo, tansiyon ve yüksek kolesterol olsun veya olmasın, yediklerimizin kısa veya uzun vadede sağlığımızı etkilediği kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak, yemekleri pişirme ve pişirme yöntemlerinin de ne yediğimiz kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Beslenme nedir?, Sağlıklı beslenmek için nelere ihtiyacımız var?, Kilo kontrolü sandığınız kadar zor bir şey mi?, Doğru diyet nasıl yapılır? Yemeklerinizi pişirirken nelere dikkat ediyorsunuz?, Yemek yerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinizi biliyor musunuz? Bu ve benzeri sorular aklınıza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt