Sağlıklı Soğan Halkası Tanımı İçin Gereçler
- 1 – 2 adet kuru soğan (orta uzunluk yahut büyük boy)
- 1 yumurta (2 adet soğan yaparsanız 2 yumurta)
- Tam buğday unu (kaplamak için)
- Galeta unu (kaplamak için)
- Toz soğan baharatı
- Toz sarımsak baharatı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ
Sağlıklı Soğan Halkası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları yıkayıp köklerini keselim.
- Dilediğimiz incelikte halka halka keselim.
- Dilerseniz zarları ayırabilirsiniz.
- Halka halka kestiğimiz soğan halkalarını evvel tam buğday ununa sonra yumurtaya en sonda galeta ununa bulayalım.
- Daha çıtır ve dolgulu soğan halkası isterseniz galeta unundan sonra halkaları tekrar yumurtaya bulayıp tekrar galeta ununa bulayabilirsiniz.
- Ben daima 2 sefer bulayıp yapıyorum çok lezzetli oluyor.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tüm halkaları yerleştirelim.
- Üzerlerine 1 tatlı kaşığı yağı gezdirelim ve fırınlayalım.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Yağ çekmeyen taban yağdan uzak sağlıklı unlarla kapladığımız nefis soğan halkaları hazır????.Afiyet olsun ????????.