Sağlıklı ve beslenme onerileri ,
Sağlıklı ve dengeli beslenme onerileri ,
imagessagliklivebeslenmeonerileri5ad5245c76877
imagessagliklivebeslenmeonerileri5ad5245dc746a
Genel vucut sağlığımız icin, yaşam tarzımızda bazı ufak tefek değişiklikler yaparak, sağlıklı ve dengeli beslenmemiz yeterli
· Kilo kontrolunu, enerji alımı ve harcamasını dengede tutarak yapmalısınız
· Daha az gorunur ve gorunmez yağ tuketin Enerjinizin sadece yuzde 30’unun yağlardan gelmesi gerekir Tamamen yağsız diyetler, daha cok kolesterol uretilmesine neden olduğu gibi, yağda eriyen vitaminlerin kullanımını da azaltır Bu nedenle evinize aldığınız urunlerin yarım yağlı olmasına ozen gosterin Yemeklerinizde kullandığınız yağ olculu olsun ve yemeklerin tatlandırılmasını yağlar yerine baharatlarla yapın Etlerin gorunen yağlarını ayıklayarak pişirin, kızartmalardan mumkun olduğunca kacının
· Diyetinizin kompleks karbonhidratlardan oluşmasını sağlayın Basit şeker ve şekerli gıdaları en az seviyeye indirin Rafine şeker tuketmemeye calışın
· Daha cok posa tuketin Gunde 5 porsiyon sebze ve meyve tuketmeye ozen gosterin
· Tuz tuketimini azaltın Katkı maddelerinde de tuz vardır, unutmayın
· Daha az alkol tuketin Mumkunse alkolu sadece ozel gunlerde alın, duzenli tuketmeyin
· Beslenme ceşidinizi artırmaya ozen gosterin
· Tuzlanmış salamura ve tutsulenmiş gıdalardan, direkt ateşte pişmiş yiyeceklerden uzak durun
· Yiyeceklerin taze olmasına ve satın alırken kullanım surelerine dikkat edin Curuk, kuflu besinleri, bu kısımlarını atarak da olsa tuketmeyin
· Kafein alımını sınırlandırın
· Kalsiyum, C vitamini ve demirden zengin beslenmeye ozen gosterin
· Duzenli olarak gunde 515 dakika, sabah erken veya akşam uzeri guneşlenin, cocuğunuzu da guneşlendirin
· Yiyecekleri satın almadan once mutlaka etiketini okuyun
· Sebze ve meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymamaya gayret edin veya cok ince soyun En cok vitamin bu kısımlardadır, unutmayın
· Sebzeleri kapağını kapatarak pişirin Sadece lahana, karnabahar, brokoli, kereviz gibi sulfurlu besinleri kapağı acık pişirebilirsiniz
· Sebze ve meyveleri az suda, kısa sureli pişirin Butun olarak yıkayın ve iri parcalar halinde doğrayın, kucuk parcalara bolmeyin
· Sebzelere yeşilliğini korumak amacıyla da olsa, soda katmayın
· Makarna ve kuru baklagillerin haşlama suyunu atmayın, pirinci sıcak suda bekletmeyin
· Sut ve sut urunleri ile sıvı yağları, ışıktan koruyun
· Bir kere kullandığınız kızartma yağını ikinci kez kullanmayın
· Bir oğunde bitecek kadar sıcak sebze pişirin Isıtmak gerekiyorsa, yiyeceğiniz kadarını ısıtın
· Yemekleriniz soğuduktan hemen sonra buzdolabına kaldırın
· Ailenizde kalıtsal bir hastalık varsa, doktor kontrolunu aksatmayın
Sağlıklı ve dengeli beslenme onerileri ,
imagessagliklivebeslenmeonerileri5ad5245c76877
imagessagliklivebeslenmeonerileri5ad5245dc746a
Genel vucut sağlığımız icin, yaşam tarzımızda bazı ufak tefek değişiklikler yaparak, sağlıklı ve dengeli beslenmemiz yeterli
· Kilo kontrolunu, enerji alımı ve harcamasını dengede tutarak yapmalısınız
· Daha az gorunur ve gorunmez yağ tuketin Enerjinizin sadece yuzde 30’unun yağlardan gelmesi gerekir Tamamen yağsız diyetler, daha cok kolesterol uretilmesine neden olduğu gibi, yağda eriyen vitaminlerin kullanımını da azaltır Bu nedenle evinize aldığınız urunlerin yarım yağlı olmasına ozen gosterin Yemeklerinizde kullandığınız yağ olculu olsun ve yemeklerin tatlandırılmasını yağlar yerine baharatlarla yapın Etlerin gorunen yağlarını ayıklayarak pişirin, kızartmalardan mumkun olduğunca kacının
· Diyetinizin kompleks karbonhidratlardan oluşmasını sağlayın Basit şeker ve şekerli gıdaları en az seviyeye indirin Rafine şeker tuketmemeye calışın
· Daha cok posa tuketin Gunde 5 porsiyon sebze ve meyve tuketmeye ozen gosterin
· Tuz tuketimini azaltın Katkı maddelerinde de tuz vardır, unutmayın
· Daha az alkol tuketin Mumkunse alkolu sadece ozel gunlerde alın, duzenli tuketmeyin
· Beslenme ceşidinizi artırmaya ozen gosterin
· Tuzlanmış salamura ve tutsulenmiş gıdalardan, direkt ateşte pişmiş yiyeceklerden uzak durun
· Yiyeceklerin taze olmasına ve satın alırken kullanım surelerine dikkat edin Curuk, kuflu besinleri, bu kısımlarını atarak da olsa tuketmeyin
· Kafein alımını sınırlandırın
· Kalsiyum, C vitamini ve demirden zengin beslenmeye ozen gosterin
· Duzenli olarak gunde 515 dakika, sabah erken veya akşam uzeri guneşlenin, cocuğunuzu da guneşlendirin
· Yiyecekleri satın almadan once mutlaka etiketini okuyun
· Sebze ve meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymamaya gayret edin veya cok ince soyun En cok vitamin bu kısımlardadır, unutmayın
· Sebzeleri kapağını kapatarak pişirin Sadece lahana, karnabahar, brokoli, kereviz gibi sulfurlu besinleri kapağı acık pişirebilirsiniz
· Sebze ve meyveleri az suda, kısa sureli pişirin Butun olarak yıkayın ve iri parcalar halinde doğrayın, kucuk parcalara bolmeyin
· Sebzelere yeşilliğini korumak amacıyla da olsa, soda katmayın
· Makarna ve kuru baklagillerin haşlama suyunu atmayın, pirinci sıcak suda bekletmeyin
· Sut ve sut urunleri ile sıvı yağları, ışıktan koruyun
· Bir kere kullandığınız kızartma yağını ikinci kez kullanmayın
· Bir oğunde bitecek kadar sıcak sebze pişirin Isıtmak gerekiyorsa, yiyeceğiniz kadarını ısıtın
· Yemekleriniz soğuduktan hemen sonra buzdolabına kaldırın
· Ailenizde kalıtsal bir hastalık varsa, doktor kontrolunu aksatmayın