Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sindirimi en zor besinlerden biri olan etin tuketimi artıyor
imageskurbanbayramindabeslenme5ad5679ca0d8c
Ozellikle yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yuksek olduğu icin yuksek tansiyonu, şeker hastalığı ve kalpdamar hastalığı bulunan kişilerin Kurban Bayramı’nda az yağlı veya yağsız etleri tercih etmeleri ve tuketimde aşırıya kacmamaları sağlıkları acısından uygun olacaktır
Bayramda dikkat edilmesi gereken noktalar
* Gune mutlaka kahvaltı ederek başlayın
* Size verilen ikramlardan kucuk miktarlarda tuketin
* Gunde 8 10 su bardağı ılık su tuketin
* Bol taze sebze ve kabuklu meyve tuketin
* Kavurma, kızartma gibi yağlı etlerden uzak durun
* Kebap, kuzu şiş, pirzola gibi etleri yavaş ve duşuk ısıda pişirin
* Mutlaka etin yanında coban salata veya taze nane maydanoz tuketin
* Etlerin yanına asitli, gazlı icecekler yerine ayran yoğurt cacık tercih edin
* Etleri mutlaka az miktarda tahıllarla (kuskus, bulgur, esmer pirinc) yemeğe ozen gosterin
* Etlerin yağlı kısımlarının tuketilmemesine ve
ic yağların yemeklerde kullanılmamasına dikkat edin
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sindirimi en zor besinlerden biri olan etin tuketimi artıyor
imageskurbanbayramindabeslenme5ad5679ca0d8c
Ozellikle yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yuksek olduğu icin yuksek tansiyonu, şeker hastalığı ve kalpdamar hastalığı bulunan kişilerin Kurban Bayramı’nda az yağlı veya yağsız etleri tercih etmeleri ve tuketimde aşırıya kacmamaları sağlıkları acısından uygun olacaktır
Bayramda dikkat edilmesi gereken noktalar
* Gune mutlaka kahvaltı ederek başlayın
* Size verilen ikramlardan kucuk miktarlarda tuketin
* Gunde 8 10 su bardağı ılık su tuketin
* Bol taze sebze ve kabuklu meyve tuketin
* Kavurma, kızartma gibi yağlı etlerden uzak durun
* Kebap, kuzu şiş, pirzola gibi etleri yavaş ve duşuk ısıda pişirin
* Mutlaka etin yanında coban salata veya taze nane maydanoz tuketin
* Etlerin yanına asitli, gazlı icecekler yerine ayran yoğurt cacık tercih edin
* Etleri mutlaka az miktarda tahıllarla (kuskus, bulgur, esmer pirinc) yemeğe ozen gosterin
* Etlerin yağlı kısımlarının tuketilmemesine ve
ic yağların yemeklerde kullanılmamasına dikkat edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.