Şahane Antep Tava Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 tane patlıcan
- 2 tane orta uzunluk patates
- 4-5 tane biber
- 2 tane soğan
- 4-5 tane domates
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 2 su bardağı kadar sıcak su
Şahane Antep Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm zerzevatları kuşbaşı olarak doğruyoruz ve bir fırın tepsisine alıyoruz. Sosu için olan gereçleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Ben sosu için haşladığım etin suyunu kullandım ve sosu kaynattım. Sosu tepsideki materyallerin üzerine ek edip güzelce harmanlıyoruz.
- Tepsinin üzerini evvel yağlı kağıt, sonra folyo ile güzelce sarıp fırına gönderiyoruz. 200 derecede 1 saat üzeri kapalı olarak pişiriyoruz.
- Yemeğin üzerini açıp 30 dakika da üzeri açık biçimde pişirip fırından alıyoruz. Dinlendirip servis edebilirsiniz.