Şahane Bir Akşam Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane büyük patlıcan
- 6-7 orta uzunluk patates
- 2-3 tane kapya kırmızı biber
- 3-4 tane yeşil biber
- Kızartmak için sıvı yağ
- 400-450 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane soğan
- 400 gram domates konserve yada domates
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık)
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
Şahane Bir Akşam Yemeği Tanımı Yapılışı
- Patatesler, patlıcanlar ve biberler istenilen formda kızartmalık kesilir (ben yuvarlak halde kestim).
- Tavaya yağ alınır ve ısınan yağda evvel patlıcan, daha sonra patates ve biberler kızartılarak mutfak peçetesi alınır*.
- Daha sonra, kıyma güzelce suyunu çekene kadar pişirilir ve üzerine soğanlar eklenir birlikte kavrulur.
- Üzerine salça eklenir kokusu çıkıncı doğranmış domates ve su eklenir beş dakika kadar pişirildikten sonra maydanoz, kıyılmış sarımsak, karabiber ve tuz eklenerek ocağın altı kapatılır *.
- Kare borcama ve istediğiniz fırına sağlam tepsiye kızartılan patlıcanların yarısı dizilir.
- Üzerine patateslerin yarısı dizilir ve hazırlanan kıymalı harçtan eklenir ve tekrar kalan patlıcan ve patates ve en son kalan kıymalı harç eklenerek en üstte biberler yayılır fırına verilir.