Şahane Bir Karnabahar Tarifi (Haşlamak Yok Kızartmak Yok) İçin Malzemeler
- 1 kilo karnabahar
- 1 tatlı kaşığı tuz(karnabaharı suda bekletirken kullanılır)
- 1 litre kaynamış su (karnabaharı bekletmek için)
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı(zeytiyağı kullanmak istemiyorsanız yarım çay bardağı sıvı yağ)
- 1 çorba kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı karnabaharı pişirmek için tuz
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
Şahane Bir Karnabahar Tarifi (Haşlamak Yok Kızartmak Yok) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle genişçe bir kabın içine küçük küçük doğramış ve yıkamış olduğumuz karnabaharı bırakıyoruz.
- Üzerine tuz ve kaynar suyu ekleyip karıştırıp tam beş dakika bekletiyoruz.
- 5 dakikanın sonunda suyunu döküp süzüp kağıt havluyla kurutuyoruz.
- Bu işlemi içine un bıraktığımızda hamurlaşmasın diye yapıyoruz.
- Genişçe bir kabın içine karnabaharımızı alıyoruz üzerine tuz toz biber ve unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Tavaya yağımızı alıp ateşe koyalım yağ ısınınca karnabaharımızı alalım ve tam beş dakika sürekli karıştıralım ki her tarafı yağla karışsın diye yüksek ateşte bu işlemi yapıyoruz ve beş dakikanın sonunda kapağını kapatıp yüksek ateşte pişmesini sağlayalım .
- Daha sonra kapağını açıp karıştıralım ,yüksek ateşte olunca karamelize oluyor ve tekrar kapağını kapatıp kısık ateşte tam 10 dakika daha pişirilir .
- 10 dakikanın sonunda kapağı açıp güzelce birkaç dakika karıştıralım.
- Rende sarımsağını maydanozunu ekleyip ateşten alalım ben yoğurtla servis ediyorum ,siz yoğurt servis etmek istemiyorsanız limon sıkabilirsiniz servise hazır afiyet olsun????.