Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şahane Bir Karnabahar Tarifi (Haşlamak Yok Kızartmak Yok)

Şahane Bir Karnabahar Tarifi (Haşlamak Yok Kızartmak Yok)
0
23

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
sahane-bir-karnibahar-tarifihaslamak-yok-kizartmak-yok.jpg

Şahane Bir Karnabahar Tarifi (Haşlamak Yok Kızartmak Yok) İçin Malzemeler

  • 1 kilo karnabahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz(karnabaharı suda bekletirken kullanılır)
  • 1 litre kaynamış su (karnabaharı bekletmek için)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı(zeytiyağı kullanmak istemiyorsanız yarım çay bardağı sıvı yağ)
  • 1 çorba kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karnabaharı pişirmek için tuz
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Şahane Bir Karnabahar Tarifi (Haşlamak Yok Kızartmak Yok) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle genişçe bir kabın içine küçük küçük doğramış ve yıkamış olduğumuz karnabaharı bırakıyoruz.
  2. Üzerine tuz ve kaynar suyu ekleyip karıştırıp tam beş dakika bekletiyoruz.
  3. 5 dakikanın sonunda suyunu döküp süzüp kağıt havluyla kurutuyoruz.
  4. Bu işlemi içine un bıraktığımızda hamurlaşmasın diye yapıyoruz.
  5. Genişçe bir kabın içine karnabaharımızı alıyoruz üzerine tuz toz biber ve unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  6. Tavaya yağımızı alıp ateşe koyalım yağ ısınınca karnabaharımızı alalım ve tam beş dakika sürekli karıştıralım ki her tarafı yağla karışsın diye yüksek ateşte bu işlemi yapıyoruz ve beş dakikanın sonunda kapağını kapatıp yüksek ateşte pişmesini sağlayalım .
  7. Daha sonra kapağını açıp karıştıralım ,yüksek ateşte olunca karamelize oluyor ve tekrar kapağını kapatıp kısık ateşte tam 10 dakika daha pişirilir .
  8. 10 dakikanın sonunda kapağı açıp güzelce birkaç dakika karıştıralım.
  9. Rende sarımsağını maydanozunu ekleyip ateşten alalım ben yoğurtla servis ediyorum ,siz yoğurt servis etmek istemiyorsanız limon sıkabilirsiniz servise hazır afiyet olsun????.
Şahane Bir Karnabahar Tarifi (Haşlamak Yok Kızartmak Yok) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler Haşlamak için ; 1 adet orta uzunluk karnabaharSu Sos için ; 1 su bardağı un1 su bardağı süt ya da su1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için; Sıvı yağServis için sarımsaklı yahut sarımsak yoğurt tercih edilebilir Karnabahar Kızartması Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Karnabaharın En Lezzetli Hali Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy karnabahar ( 1 – 1.5 kg arası )3 yemek kaşığı sıvı yağ200 gr orta yağlı kıyma2 diş ezilmiş sarımsakTuz1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber Üzeri için : Yoğurt Salçalı sos için : 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Mantı Tadında Çok Lezzetli Karnabahar Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy karnabahar3 yemek kaşığı sıvı yağ200 gr orta yağlı kıyma2 diş sarımsakTuz1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiberÜzeri için;Yoğurt Salçalı sos için; 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Karnabahar Musakka Tanımı İçin Gereçler 1 tane karnabahar250 gram kıyma1 adet soğan2 adet yeşil biber2 tane havuç2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağHaşlamak için suYarım limon suyu Karnabahar Musakka Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 adet küçük boy karnabahar1 adet havuç1 küçük kapya biber1 adet kuru soğan1 dis sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağıTuzBir fiske pul biber1 adet limon1 adet kesme şeker1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıSıcak su (2su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt