Şahane Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 kaşık buğday yahut mısır nişastası
- 1 adet şekerli vanilin
- İsteğe nazaran fındık, antep fıstığı
Şahane Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirincimizi yıkadıktan sonra tenceremize alalım. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyelim.
- Pirinçler pişince üzerine sütümüzü ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca nişastamızı bir kapta yarım bardak sütle açıp ekleyelim. Ağırlaşma olacaktır.
- Şekerimizi ve şekerli vanilinimizi ek edip 5 dk kaynatalım.
- Fırın tepsimize güveçlerimizin yarısına denk gelecek biçimde su koyalım.
- Güveçlerimizi eşit ölçüde dolduralım. (6 adet güveç doldurdum).
- Fırınımızın üst ayarında 180 derecede 3 dk pişirelim. Üstü kızarınca fırından alalım.
- Soğuduğunda üstüne fındık ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun????.