Şahane Kadayıf Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler
*400 gram yaş kadayıf
*1 kase kırılmış ceviz
*250 gram eritilmiş tereyağ
Şerbeti İcin ;
*3 5 su bardağı su
*3 5 su bardağı toz şeker
Şahane Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbetimizi hazırlayalım , şekerimizi ve suyumuzu tenceremizin icine alalım , ocağa koyup kaynayana kadar iyice karıştıralım Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım Şerbetimiz soğurken ;
*Tereyağ ve kadayıfımızı derin bir kaba alıyoruz tereyağımızı kadayıfların icine iyice yedirecek şekilde harmanlıyoruz
*Daha sonra yuvarlak borcamımıza tereyağlanmış kadayıflarımızın yarısını koyuyoruz , iyice bastırıyoruz
*Kadayıflarımızın uzerine daha sonra cevizimizi serpiyoruz ardından , uzerine kadayıflarımızın diğer yarısını da koyup uzerine bardağın tabanı ile iyice bastırıyoruz
*160 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*Kızardıktan sonra fırından cıkarıp soğumuş şerbetimizi kadayılarımızın her yerine eşit dağılacak şekilde dokuyoruz
*Uzerine tekrar ceviz serpip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*400 gram yaş kadayıf
*1 kase kırılmış ceviz
*250 gram eritilmiş tereyağ
Şerbeti İcin ;
*3 5 su bardağı su
*3 5 su bardağı toz şeker
Şahane Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbetimizi hazırlayalım , şekerimizi ve suyumuzu tenceremizin icine alalım , ocağa koyup kaynayana kadar iyice karıştıralım Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım Şerbetimiz soğurken ;
*Tereyağ ve kadayıfımızı derin bir kaba alıyoruz tereyağımızı kadayıfların icine iyice yedirecek şekilde harmanlıyoruz
*Daha sonra yuvarlak borcamımıza tereyağlanmış kadayıflarımızın yarısını koyuyoruz , iyice bastırıyoruz
*Kadayıflarımızın uzerine daha sonra cevizimizi serpiyoruz ardından , uzerine kadayıflarımızın diğer yarısını da koyup uzerine bardağın tabanı ile iyice bastırıyoruz
*160 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*Kızardıktan sonra fırından cıkarıp soğumuş şerbetimizi kadayılarımızın her yerine eşit dağılacak şekilde dokuyoruz
*Uzerine tekrar ceviz serpip servis edebilirsiniz Afiyet olsun