Hz. Muhammed (SAV) periyodu İslam mutfağında mekan alan ve günümüzde çok bilinmeyen Sahine tatlısı, bir kere tadına bakanların vazgeçilmezi oluyor. O yıllarda genelikle Ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı bir o kadar da lezzetli.Peki sahine tatlısı nasıl yapılır? Sahine tatlısının içerisine hangi materyaller var? Pratik prodüksiyonuyla sahine tatlısının tanımı:
Hz. Peygamber Efendimiz'in periyodunda çoklukla Ramazan aylarında sahurda tüketilen sahine tatlısı, güç tıpkı devranda şifa deposu olarak biliniyor. Eksperlerin yaptığı araştırmalar sonucunda hem kan şekerini düzenleyen hem de tatlı mekanına tüketilebileceği konusunda önerdiği sahine, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) devri İslam mutfağında nokta alıyordu. İçerisinde bal, tereyağı ve tahin bulunan sahine tatlısını meskende kolay kolay yapabilirsiniz. Nasıl mı? Sahine tatlısının pratik prodüksiyonunu sizler için araştırdık.
SAHİNE TATLISININ TANIMI:
GEREÇLER
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tahin
1-2 yemek kaşığı bal
Üzeri için;
Susam
Ceviz
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağını bal ile krema kıvamına gelene kadar şıkça karıştırın.
Akabinde tahini de ekleyerek süratlice karıştırın. Üzerine susam ve ceviz serpin.
Biraz bekledikten sonra sıcak ekmeğe sürerek tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...