
Sahlep Üretimi Tanımı İçin Gereçler
- Kaynatmak için tencere metal çırpıcı
- 1 litre süt
- 2 tatlı kaşığı toz sahlep
- İsteğe bağlı 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- Toz tarçın
Sahlep Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü tencereye koyup kısık ateşte pişirmeye başlayın ısınıncaya kadar.
- Toz sahlepi ve toz şekeri öbür bir kapta karıştırın.
- Sonra ocağın üstündeki süte azar azar ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın ortalama 25-30 dk süt koyu bir kıvam alır.
- Sahlep kokusu yayılınca artık bardaklara döküp servis edebilirsiniz.
- Üzerine tarçını ekleyip içebilirsiniz afiyet olsun.