sahur icin yemek tarifleri
sahur hamur işleri
sahurluk tarifler
sahur yemekleri
Sahur Omleti
imagessahuryemekleriresimli5ad4304cd514f
Malzemeler
4 adet yumurta
50 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı su
dereotu
zeytinyağı
Hazırlanışı
1Yumurtaları karışıncaya kadar cırpın
2İcine 1 corba kaşığı su ekleyin
3Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edin
4Zeytinyağını tavada azıcık ısıtın
5Yumurtalı karışımı tavaya dokup arkasını ve onunu kızartın
Fırında Ekmek
imagessahuryemekleriresimli5ad4304e37717
Malzemeler;
*1 paket tost ekmeği
*250 gr kadar beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
*2 adet yumurta,
*Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin ustune ince bir kat surmek icin )
Hazırlanışı;
1Tost ekmeklerini herbiri ucgen olacak şekilde iki parcaya bolun
2Herbir ekmeğin ustune ince bir kat tereyağı surun
3 Maydanozları guzelce yıkadıktan sonra suyunu suzdurun ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum)İnce ince kıyın
4 Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı surulmuş ekmeklerin uzerine surun Dilerseniz ustlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb baharatlardan da serpebilirsiniz
5 Hazırladığınız ekmek dilimlerini onceden 180 derecede ısıtımış fırında kızartınSıcak servis yapın Afiyet olsun
Mıhlama
imagessahuryemekleriresimli5ad4304f8844a
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
14 su bardağı mısır unu
45 parca Trabzon tel peyniri
12 bardak su
Yapılışı
Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın
Mısır ununu ekleyip karıştırın Yakmadan biraz kavurun
Arkasından kucuk kucuk parcalara bolduğunuz peyniri ekleyin
En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin
Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın
Hemen servis yapın
Acıklama
Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz
Tel peynir yoksa kaşar ya da cecil peyniri kullanabilirsiniz
Peynirli Cıtır Borek
imagessahuryemekleriresimli5ad43050d47ae
Malzemeler:
4 adet yufka
100gr tereyağı
1 adet yumurta
uzerine corek otu
ici:
peynir + maydonozlu ic
peynir + corek otlu ic
veya kıymalı ic
Hazırlanması:
Tereyağını eritin Her bir yufkaların uzerini yumurta fırcasıyla damlatmak suretiyle yağlayın Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin (bir kenarı yaklaşık 2530cm)
Bu kareyi dorde kesin Dort kucuk kareniz olsun Ortalarına peynirli icten koyup bohca gibi kapatın Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin
Uzerine yumurta sarısı surup corek otu serpin 200C fırında pişirin
sahur hamur işleri
sahurluk tarifler
sahur yemekleri
Sahur Omleti
imagessahuryemekleriresimli5ad4304cd514f
Malzemeler
4 adet yumurta
50 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı su
dereotu
zeytinyağı
Hazırlanışı
1Yumurtaları karışıncaya kadar cırpın
2İcine 1 corba kaşığı su ekleyin
3Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edin
4Zeytinyağını tavada azıcık ısıtın
5Yumurtalı karışımı tavaya dokup arkasını ve onunu kızartın
Fırında Ekmek
imagessahuryemekleriresimli5ad4304e37717
Malzemeler;
*1 paket tost ekmeği
*250 gr kadar beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
*2 adet yumurta,
*Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin ustune ince bir kat surmek icin )
Hazırlanışı;
1Tost ekmeklerini herbiri ucgen olacak şekilde iki parcaya bolun
2Herbir ekmeğin ustune ince bir kat tereyağı surun
3 Maydanozları guzelce yıkadıktan sonra suyunu suzdurun ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum)İnce ince kıyın
4 Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı surulmuş ekmeklerin uzerine surun Dilerseniz ustlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb baharatlardan da serpebilirsiniz
5 Hazırladığınız ekmek dilimlerini onceden 180 derecede ısıtımış fırında kızartınSıcak servis yapın Afiyet olsun
Mıhlama
imagessahuryemekleriresimli5ad4304f8844a
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
14 su bardağı mısır unu
45 parca Trabzon tel peyniri
12 bardak su
Yapılışı
Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın
Mısır ununu ekleyip karıştırın Yakmadan biraz kavurun
Arkasından kucuk kucuk parcalara bolduğunuz peyniri ekleyin
En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin
Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın
Hemen servis yapın
Acıklama
Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz
Tel peynir yoksa kaşar ya da cecil peyniri kullanabilirsiniz
Peynirli Cıtır Borek
imagessahuryemekleriresimli5ad43050d47ae
Malzemeler:
4 adet yufka
100gr tereyağı
1 adet yumurta
uzerine corek otu
ici:
peynir + maydonozlu ic
peynir + corek otlu ic
veya kıymalı ic
Hazırlanması:
Tereyağını eritin Her bir yufkaların uzerini yumurta fırcasıyla damlatmak suretiyle yağlayın Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin (bir kenarı yaklaşık 2530cm)
Bu kareyi dorde kesin Dort kucuk kareniz olsun Ortalarına peynirli icten koyup bohca gibi kapatın Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin
Uzerine yumurta sarısı surup corek otu serpin 200C fırında pişirin