iltasyazilim
FD Üye
sahur için yemek tarifleri
sahur hamur işleri
sahurluk tarifler
sahur yemekleri
Sahur Omleti
Malzemeler
4 adet yumurta
50 gram beyaz peynir
1 yemek yemek kaşığı su
dereotu
zeytinyağı
Hazırlanışı
1Yumurtaları karışıncaya değin çırpın
2İçine 1 çorba kaşığı su ekleyin
3Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu ek edin
4Zeytinyağını tavada hemen hemen hiç ısıtın
5Yumurtalı karışımı tavaya döküp arkasını ve önünü kızartın
Fırında Ekmek
Malzemeler;
*1 paket tost ekmeği
*250 gr dek beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
*2 adet yumurta,
*Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin üstüne ince bir kat sürmek için )
Hazırlanışı;
1Tost ekmeklerini herbiri üçgen olacak şekilde iki parçaya bölün
2Herbir ekmeğin üzerine ince bir kat tereyağı sürün
3 Maydanozları efendice yıkadıktan sonra suyunu süzdürün ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum)İnce ince kıyın
4 Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine sürün Dilerseniz üstlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb baharatlardan da serpebilirsiniz
5 Hazırladığınız ekmek dilimlerini evvelden 180 derecede ısıtımış fırında kızartınSıcak servis yapın Afiyet olsun
Mıhlama
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
14 su bardağı darı unu
45 parça Trabzon tel peyniri
12 bardak su
Yapılışı
Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın
Mısır ununu ekleyip karıştırın Yakmadan azıcık kavurun
Gerisinde küçük ufak parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin
En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin
Açlık ederseniz tuzlu ve karabiberle tatlandırın
Anında servis yapın
Yorumlama
Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz
Tel peynir yahut kaşar ya da çeçil peyniri kullanabilirsiniz
Peynirli Çıtır Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
100gr tereyağı
1 adet yumurta
üstüne çörek otu
içi:
peynir + maydonozlu iç
peynir + çörek otlu iç
ya da kıymalı iç
Hazırlanması:
Tereyağını eritin Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin (bir kenarı takriben 2530cm)
Bu kareyi dörde muhakkak Dört minik kareniz olsun Ortalarına peynirli doğru koyup bohça gibi kapatın Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin
Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200C fırında pişirin *
sahur hamur işleri
sahurluk tarifler
sahur yemekleri
Sahur Omleti
Malzemeler
4 adet yumurta
50 gram beyaz peynir
1 yemek yemek kaşığı su
dereotu
zeytinyağı
Hazırlanışı
1Yumurtaları karışıncaya değin çırpın
2İçine 1 çorba kaşığı su ekleyin
3Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu ek edin
4Zeytinyağını tavada hemen hemen hiç ısıtın
5Yumurtalı karışımı tavaya döküp arkasını ve önünü kızartın
Fırında Ekmek
Malzemeler;
*1 paket tost ekmeği
*250 gr dek beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
*2 adet yumurta,
*Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin üstüne ince bir kat sürmek için )
Hazırlanışı;
1Tost ekmeklerini herbiri üçgen olacak şekilde iki parçaya bölün
2Herbir ekmeğin üzerine ince bir kat tereyağı sürün
3 Maydanozları efendice yıkadıktan sonra suyunu süzdürün ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum)İnce ince kıyın
4 Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine sürün Dilerseniz üstlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb baharatlardan da serpebilirsiniz
5 Hazırladığınız ekmek dilimlerini evvelden 180 derecede ısıtımış fırında kızartınSıcak servis yapın Afiyet olsun
Mıhlama
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
14 su bardağı darı unu
45 parça Trabzon tel peyniri
12 bardak su
Yapılışı
Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın
Mısır ununu ekleyip karıştırın Yakmadan azıcık kavurun
Gerisinde küçük ufak parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin
En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin
Açlık ederseniz tuzlu ve karabiberle tatlandırın
Anında servis yapın
Yorumlama
Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz
Tel peynir yahut kaşar ya da çeçil peyniri kullanabilirsiniz
Peynirli Çıtır Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
100gr tereyağı
1 adet yumurta
üstüne çörek otu
içi:
peynir + maydonozlu iç
peynir + çörek otlu iç
ya da kıymalı iç
Hazırlanması:
Tereyağını eritin Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin (bir kenarı takriben 2530cm)
Bu kareyi dörde muhakkak Dört minik kareniz olsun Ortalarına peynirli doğru koyup bohça gibi kapatın Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin
Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200C fırında pişirin *