Uzmanlar Ramazan aylarında değerli bir öğün olan sahurda tüketilen besinlerin gün uzunluğu bedenin direnci için kıymetli olduğunun altını çizer. Kahvaltı olarak düşünülmesi gereken sahurda tüketilen peynir seçimi için ise sıklıkla lor peynir önerilir. Sahurda olağan peynir yerine lor peynir yerseniz...
Tam bir kalsiyum ve protein kaynağı olan peynir çeşitlerinden biri de lor peynirdir. Sütten üretilen lor peyniri mutfaklarda sıklıkla hamur işlerinde tercih edilir. Lakin uzmanlar Ramazan ayında sahurda olağan peynir yerine lor peyniri önerir. Zira lor peynir başka peynir çeşitlerine nazaran daha az yağlı ve tuzludur. Lor peynir üretilirken çıkan alt peynir suyunun kaynatılmasıyla ortaya çıkan pıhtılardır. Bu sayede de tüm vitamin ve mineralleri başka peynirlere oranla daha fazla barındırır.
SAHURDA OLAĞAN PEYNİR YERİNE LOR PEYNİR YERSENİZ....
- Beden sahurdan iftara kadar uzun bir müddet aç ve susuz kalır. Bu sırada depoladığı vitamin mineralleri kullanır. Bağışıklık sistemi de bu türlü de daha güçlü hale gelir. Direnci düşmez. Lor peynir de bedenin bu depolama sistemini doldurması için yararlı bir besindir.
- Süt ve süt eserleri içinde en fazla proteine sahip olan lor peynir sahurda tüketildiğinde oruç sürecinde kemik ve kasların muhtaçlığını karşılar. Güçlenmelerini takviyeler. Böylelikle beden ağrılarına bağlı halsizlik oluşmaz.
- Antioksidan bakımından varlıklı olan lor peynir hücrelerin süratle yenilenmesini sağlar. Aşlık ve susuzluk müddetinde dinlenen beden hücrelerinin daha sağlıklı yenilenmesini dayanaklar.
- Serum proteini barındıran lor peyniri zinde kalmak ve birebir vakitte kiloyu korumak için gereklidir.
- Sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsakların daha süratli çalışmasını sağlar. Lor peynir bilhassa sonraki gün yaşanabilecek yorgunluğun yanı sıra mideye bağlı ağız kokusunu önler.
- Uzun mühlet tok tuttuğundan uzmanlar kesinlikle olağan peynir yerine tercih eder.