nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Sahurda ve İftarda Yenmesi Gerekenler
Sahur ve İftarda Yememiz Gerekenler Nelerdir
Ilk Önce sahurdan iftara dek 1 7 saat içerisinde kaybedilen su dengesinin sağlanması gerekir İftarda ağır kızartmalar ve hamurişleri yemek yemek yerine haşlanmış sebzeler, kolay sindirilebilir az yağlı et yemeklerinin tüketilmesi gerekir İftar sofralarında mutlaka salatalar olmalıdır Mevsim salataları yememiz yürek ve mide sağlığımız açısından yardımcı olacaktır
Sahurda özellikle vücudu dengeleyici gıdalar alınmalıdır Tatlılar uyumlu alınmalı Fazla tuz gıdalar vücudun su ihtiyacını arttırır bu nedenle tuzlu ve şekerli gıdalar yerine süt, peynir, yumurta, mercimek, sebze çorbası gibi yiyecekler tüketilmelidir İftardan sonra ağır tatlılar yerine meyve alınması daha yerinde olacaktır
Sahuru kahvaltı gibi düşünerek protein için süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi protein kaynağı olan besinler yenilebilir Bunun yanında karbonhidrat için bütün buğday ekmeği, çavdar ekmeği, makarna, patates (haşlanmış), bulgur pilavı gibi karbonhidrat içeren besinler alınmalıdır
İftar ve sahur aralarında bol bol meyve yenilmeli özellikle %90'ı su olan karpuz uzmanlar göre nasihat edilmektedir *
Sahur ve İftarda Yememiz Gerekenler Nelerdir
Ilk Önce sahurdan iftara dek 1 7 saat içerisinde kaybedilen su dengesinin sağlanması gerekir İftarda ağır kızartmalar ve hamurişleri yemek yemek yerine haşlanmış sebzeler, kolay sindirilebilir az yağlı et yemeklerinin tüketilmesi gerekir İftar sofralarında mutlaka salatalar olmalıdır Mevsim salataları yememiz yürek ve mide sağlığımız açısından yardımcı olacaktır
Sahurda özellikle vücudu dengeleyici gıdalar alınmalıdır Tatlılar uyumlu alınmalı Fazla tuz gıdalar vücudun su ihtiyacını arttırır bu nedenle tuzlu ve şekerli gıdalar yerine süt, peynir, yumurta, mercimek, sebze çorbası gibi yiyecekler tüketilmelidir İftardan sonra ağır tatlılar yerine meyve alınması daha yerinde olacaktır
Sahuru kahvaltı gibi düşünerek protein için süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi protein kaynağı olan besinler yenilebilir Bunun yanında karbonhidrat için bütün buğday ekmeği, çavdar ekmeği, makarna, patates (haşlanmış), bulgur pilavı gibi karbonhidrat içeren besinler alınmalıdır
İftar ve sahur aralarında bol bol meyve yenilmeli özellikle %90'ı su olan karpuz uzmanlar göre nasihat edilmektedir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.