Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sahurluk Sebzeli Poğaça (Kabarmalara Doyamadı)

Sahurluk Sebzeli Poğaça (Kabarmalara Doyamadı)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Sahurluk Sebzeli Poğaça (Kabarmalara Doyamadı) Tanımı İçin Malzemeler


2 tepsilik (18 tane çıkıyor)
  • 1,5 su bardağı süt ılık (200 ml ölçü )
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı içine (sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane yaş maya
Üzerine ;
  • Kaşar peyniri ,sucuk ,kırmızı biber,yeşil biber, domates

Sahurluk Sebzeli Poğaça (Kabarmalara Doyamadı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına evvel mayayı sütü ılık suyu ,sıvı yağı, yumurtanın beyazını ,şekeri ,tuzunu ek edin.
  2. Çırpma teli ile karıştırın .
  3. Ununu ek edin, bir 5 dakika yoğurun.
  4. Kapağı kapalı olarak 1 saat mayalandırın .
  5. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezelere bölün, tepsiye aralıklı olarak dizin.
  6. Bu ölçüden iki tepsi çıkıyor .
  7. 5 dakika üzeri örtülü dinlendirin.
  8. Daha sonra parmak ucunuzla ortasını biraz çukurlaştırın, içine sucuk ,biber domates ,kaşar ekleyin kenarlarına yumurta sarısını sürün.
  9. 5 dakika tepsi mayası yapın .
  10. Diğer tepsiyide hamurun ortasına bir sucuk bastırın, bir dilim kaşar ekleyin, kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  11. 5 dakika dinlendirin.
  12. Önceden ısıttığınız 230 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın.
  13. Üzeri kızarınca fırından çıkarın soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun ????.
Not;

Yumurta sarısını içine bir yemek kaşığı pekmez ,bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin daha hoş kızarıyor poğaçalar.

Bu ölçü tam oluyor hamur yumuşak olacak ele yapışan bir hamur olucak pişince poğaçalar yumuşak kalıyor.

Sahurluk Sebzeli Poğaça (Kabarmalara Doyamadı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kabarmalara Doymayan Muazzam Lezzette Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1 paket yaş maya1 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ7 su bardağı un250 gram tereyağı yahut margarin1,5tatlı kaşığı tuzSucukKaşar peyniriİstenilen bir peynir Üzeri için; 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller (200 ml su bardağı kullandım) 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 paket instant maya2 çorba kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz5 buçuk su bardağı un Sosu için; 1 su bardağı kadar domates püresi1 çay kaşığı salça1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kabarmalara Doymayan Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı ılık su2 adet yumurta beyazı1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ100 gram tereyağı1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya6-5 su bardağı un (Klasik su bardağı) İç malzemesi için; 200 gram kasar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Kabarmalara Doymayan Zeytinli Açma Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt (400 ml)1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)1 adet yumurta akı2 yemek kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya7 su bardağı un Arasına sürmek için 100 gram tereyağı1 küçük kavanoz zeytin ezmesi Üzeri için 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Kabarmalara Doymayan Yoğurmadan Kahvaltı Ekmeği Yumuşacık Tanımı İçin Materyaller 255 ml süt3 yemek kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı dolusu kuru maya1 yemek kaşığı tereyağı 30 gram300 gram un Kabarmalara Doymayan Yoğurmadan Kahvaltı Ekmeği Yumuşacık Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt