Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sahurluk Yumurtalı Ekmek (Fırında)

Sahurluk Yumurtalı Ekmek (Fırında)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Sahurluk Yumurtalı Ekmek (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet somun ekmek
  • 5 adet yumurta
  • Kaşar peyniri
  • Lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz pulbiber (İstediğiniz baharatlarda olabilir)

Sahurluk Yumurtalı Ekmek (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ekmekleri ince halde dilimliyoruz. Bir kabın içine kaşar rendeliyoruz. Lor peyniride ekliyoruz. Ölçüleri size kalmış istediğiniz kadar peynir ekleyebilirsiniz.
  2. Maydanoz ve dereotunu incecik doğrayıp ekliyoruz. 5 adet yumurtayı, sütü, sıvı yağını ve baharatları ekleyip, bir hoş karıştırıyoruz.
  3. Ekmekleri bu harca art ön batırıp yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz. En son tüm suyunu ekmekler çektikten sonra tabanda kalan peynir harcını eşit bir halde üzerlerine döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 300 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Çıkarmaya yakın sucuk dilimleri koyuyoruz (Ben birazını sucuklu birazını sade yaptım çoğunluk sevmediği için lakin sizin isteğinize bağlı)
  5. Onlarda piştikten sonra ekmekleri fırından çıkarıyoruz. Bu türlü hem hafif oluyor hem lezzetli hemde bayat ekmekler kıymetlenmiş oluyor. Hem kahvaltıya hem sahura. Afiyet olsun. ????.
Sahurluk Yumurtalı Ekmek (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta1 adet ister olağan ekmek ister pide ekmeği farketmez ekmek çeşidi mesken durumuna bağlı1 yemek kaşığı tereyağı Pratik Yumurtalı Ekmek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Ekmekleri derin bir tavaya ufak ufak doğrayıp ocağa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi İçin Malzemeler 1 adet köy ekmeği5 tane yumurta1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı çemen (koku yapmayandan kullandım, isteğe bağlı hiç kullanmaya da bilirsiniz)1 su bardağı sıvı yağ Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Sebzeli Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Materyaller 4 dilim ekmek (Ben yuvarlak ekmek dilimi kullandım)3 adet yumurta1 çay bardağından 2 parmak eksik süt1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı naneYarım çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber1 çay kaşığı tuz1-2 kol yeşil soğanÇeyrek demet maydanoz1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Fırında Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurtaYarım su bardağı süt1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 kaç kısım maydanozKaşar peynir (Ben 6 dilim kullandım ) Fırında Yumurtalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Oval kabın içine 4 yumurta kırıp, yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 5 dilim bayat ekmek yada tost ekmek2 adet yumurta4 yemek kaşığı süt1 yemek kaşığı sıvı yağTuz kırmızıbiber Üzeri için; Rende kaşar Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yağda kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt