Resimli Sakala Carpan Corbası tarifi
sakala Carpan corbası nasıl yapılır
12 su bardağı yeşil mercimek
6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir)
2 adet kucuk kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
12 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı kuru nane
imagessakalacarpancorbasitarifiresimli5ad446010b28d
Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 2530 dakika pişirilir Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur, un katılarak bir iki defa cevrilir ve mercimeğe eklenir Tuz ilave edilir Kaynayınca şehriye ilave edilir 1520 dakika daha pişirilir, iki yemek kaşığı yağ eritilir, nane de eklenip karıştırıldıktan sonra, corbanın uzerine gezdirilir
sakala Carpan corbası nasıl yapılır
12 su bardağı yeşil mercimek
6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir)
2 adet kucuk kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
12 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı kuru nane
imagessakalacarpancorbasitarifiresimli5ad446010b28d
Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 2530 dakika pişirilir Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur, un katılarak bir iki defa cevrilir ve mercimeğe eklenir Tuz ilave edilir Kaynayınca şehriye ilave edilir 1520 dakika daha pişirilir, iki yemek kaşığı yağ eritilir, nane de eklenip karıştırıldıktan sonra, corbanın uzerine gezdirilir