Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sakalli-pogaca-15.jpg

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Hamur için:
  • 200 ml ılık süt
  • 200 ml ılık su
  • 11 gram instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
  • 4-5 bardak un
Üstüne:
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
İçine:
  • Labne yahut krem beyaz yahut krem peynir vs…
  • Maydanoz

Sakallı Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Hamur için un hariç tüm malzemeyi karıştırın 4 bardak unu yedirin sonra bardak bardak gidin.
  2. Tüm malzemeyi ılık kullanırsanız mayalama müddetini hızlandırmış olursunuz.
  3. 1 saat mayalayıp hamur iki katına çıkınca ceviz büyüklüğünde kesimler yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
  4. Tepside 30 dakika daha mayalandırın.
  5. Topları aralıklı dizin ki büyüdüklerinde bir birlerine değmesinler.
  6. Toplar iki kat mayalanınca üstlerine yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
  7. Bu hamurla rahatlıkla poğaça, açma, hamburger ekmeği vs yapabilirsiniz.
  8. Pişen topları ortadan ikiye bölün aradına istediğiniz sevdiğiniz peynirden bol sürün ve ince kıyılmış maydanoza batırın.
İşte bu afiyet olsun ????❤️????????????????❤️????.
 
858,498Konular
982,062Mesajlar
30,047Kullanıcılar
BreeemmmmSon üye
Üst Alt