Sakallı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
- 200 ml ılık süt
- 200 ml ılık su
- 11 gram instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
- 4-5 bardak un
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Labne yahut krem beyaz yahut krem peynir vs…
- Maydanoz
Sakallı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Hamur için un hariç tüm malzemeyi karıştırın 4 bardak unu yedirin sonra bardak bardak gidin.
- Tüm malzemeyi ılık kullanırsanız mayalama müddetini hızlandırmış olursunuz.
- 1 saat mayalayıp hamur iki katına çıkınca ceviz büyüklüğünde kesimler yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
- Tepside 30 dakika daha mayalandırın.
- Topları aralıklı dizin ki büyüdüklerinde bir birlerine değmesinler.
- Toplar iki kat mayalanınca üstlerine yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
- Bu hamurla rahatlıkla poğaça, açma, hamburger ekmeği vs yapabilirsiniz.
- Pişen topları ortadan ikiye bölün aradına istediğiniz sevdiğiniz peynirden bol sürün ve ince kıyılmış maydanoza batırın.