Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 100 gram erimiş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı dolusu şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
- Krem peynir
- Maydanoz
Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı koyup 5 dk kadar bekletin.
- Diğer sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Tuz ve ölçülü olarak un ilavesi yaparak ele yapışmaz yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzerini kapatıp mayalandırmaya bırakın.
- Maya kokusunun çıkması için bir kaç kez yoğurup bezelere bölün. 25 tane çıktı.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirin.
- Üzerini havlu bez ile örtüp bekletin.
- Arasına peynir sürüp maydanoza bulayıp servis yapın. Afiyet şifa olsun