Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (az gelirse ekleme yapınız)
- Labne
- Kaşar peynir
- Maydanoz
Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kabın içerisine süt,su,şeker ve kuru mayayı alıp maya aktifleşene kadar karıştıralım.
- Yoğurt,sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Yavaş yavaş unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan bi hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yaklaşık 30 dk streçleyip mayalanmasını bekleyelim.
- Elde ettiğimiz hamurları eşit parçalarda yuvarlayarak tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
- Pişen poğaçalarımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra bir bıçak yardımıyla içlerini açıp labne sürelim dışarı çıkıcak şekilde.
- Dışarı çıkan kısımlarını maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirine bulayıp servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.