
Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kurumaya
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar unu ele yapışmayan kulak memesi kıvamında
- 1 paket labne peynir
- Birazcık ince kıyılmış maydanoz
Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş yoğurma kabına maya süt ve suyu karışdırıp 5 dakika kadar bekletelim.
- Ardından peynir ve maydanoz hariç bütün malzemeleri karışdıralım unu kontrollü ekleyip güzel yoğuralım
- Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleşdirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim pişen poğaçayı soğudukdan sonra ortadan birazcık keserek içerisini labne peynir sürelim.
- Daha sonra ince kıyılmış maydanoza batıralım. Afiyet olsun.