Sakarca Kızartması (Karadeniz Ordu Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bağ sakarca
- Yarım bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sakarca Kızartması (Karadeniz Ordu Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bayat ekmekleri sakarcanın üzerine ufalıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tuzu da ekliyoruz.
- Elimizle karıştırıyoruz.
- Tavamıza bir miktar yağ koyuyoruz.
- Karışımı da koyuyoruz elimizle yayıyoruz. Tavayı tamamen kaplayana kadar yayabiliriz.
- Yavaş bir şekilde kızartıyoruz.
- Bir kapak yardımı ile çeviriyoruz.
- Kızarmış üst tarafına ayrı bir kapta kırılmış ve çırpılmış yumurtayı bir fırça yardımı ile sürüyoruz.
- Tava kapağını üzerine kapatıyoruz altı kısık şekilde kızartıyoruz. Afiyet olsun.