Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli
Şakir Ağa Kebabı
Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli
Malzemeler
600 gr dana kıyması 70 gr rendelenmiş kaşar peyniri 500 gr patates 3 Corba kaşığı margarin 2 Adet yumurta 1 Adet soğan 1 Dilim bayat ekmek ici 1 Su bardağı sut Yeteri kadar kırmızı biber, karabiber, tuz
Yapılışı
Kenarları yuksek bir kek kalıbını yağa bulayıp, bir kenara bırakın Sutun yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun Buna ufalanmış bayat ekmek icini katın ve karıştırın Beş dakika sonra ateşten indirin Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun Buna sutlu ekmek icini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun Sonra bu karışımı yağlanmış olan kek kalıbının icine boşaltın ve elinizle her tarafına eşit olarak yayın Ustunu iyice yağlanmış olan kağıtla orttukten sonra, orta ısılı fırında yarım saat pişirin Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek pure haline getirin Ezilen patatesleri kalan margarin ve sutle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun Beş dakika kadar karıştırarak pişirin Pişmiş eti fırından cıkarın ve bir tabağa ters cevirerek boşaltın Pureyi etin uzerine dokup, kaşıkla bicimlendirin Rendelenmiş kaşar peynirini de purenin ustune serptikten sonra tekrar fırına surun ve uzer kızarıncaya kadar bırakın Yemeği fırından cıkarınca ustune kırmızı biberi serpip, sıcak olarak servis yapınAfiyet olsun
imagessakiragakebabitarifiresimli5ad413c933979
Şakir Ağa Kebabı
Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli
Malzemeler
600 gr dana kıyması 70 gr rendelenmiş kaşar peyniri 500 gr patates 3 Corba kaşığı margarin 2 Adet yumurta 1 Adet soğan 1 Dilim bayat ekmek ici 1 Su bardağı sut Yeteri kadar kırmızı biber, karabiber, tuz
Yapılışı
Kenarları yuksek bir kek kalıbını yağa bulayıp, bir kenara bırakın Sutun yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun Buna ufalanmış bayat ekmek icini katın ve karıştırın Beş dakika sonra ateşten indirin Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun Buna sutlu ekmek icini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun Sonra bu karışımı yağlanmış olan kek kalıbının icine boşaltın ve elinizle her tarafına eşit olarak yayın Ustunu iyice yağlanmış olan kağıtla orttukten sonra, orta ısılı fırında yarım saat pişirin Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek pure haline getirin Ezilen patatesleri kalan margarin ve sutle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun Beş dakika kadar karıştırarak pişirin Pişmiş eti fırından cıkarın ve bir tabağa ters cevirerek boşaltın Pureyi etin uzerine dokup, kaşıkla bicimlendirin Rendelenmiş kaşar peynirini de purenin ustune serptikten sonra tekrar fırına surun ve uzer kızarıncaya kadar bırakın Yemeği fırından cıkarınca ustune kırmızı biberi serpip, sıcak olarak servis yapınAfiyet olsun
imagessakiragakebabitarifiresimli5ad413c933979