Sakız Üzere Kıvamıyla Saray Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram krema
- 180 gram bitter çikolata
Sakız Üzere Kıvamıyla Saray Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı genişçe bir tencereye alıp erittim.
- Unu ek ederek kokusu çıkana dek kavurdum ve rengi dönmeden sütü ekleyerek süratlice çırptım.
- Şekeri de ekleyip kısık ateşte daima karıştırarak ağır kıvamlı bir muhallebi elde ettim.
- Ocaktan alıp vanilyayı da ekledikten sonra 10 dk mikser ile çırptım.
- Böylece istediğim sakız kıvamını elde ettim.
- Bu süreci orta ara mikseri dinlendirerek yaptım.
- Islattığım kaba muhallebiyi döküp güzelce yaydırdım.
- Sos tavasına kremayı ekleyerek ısıttım.
- Üzerine parçaladığım çikolataları ek edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırdım.
- Sos kıvamına gelen ganajı muhallebinin üzerine gezdirdim.
- Tatlım oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırdım. (eğer üzerinin nemlenmesini istemiyorsanız streçlemeden açık bir formda bırakabilirsiniz. ).
- En yeterli sonuç için bir gece buzdolabında dinlendirdim.
- Vaktiniz yoksa 4-5 saatte kâfi olacaktır.
- Tatlımı dilimlerken bıçağımı her seferinde silerek tekrar ıslattım.
- Böylece daha kolay keserek düz çizgiler elde ettim.