Sakiz Muhallebili Kurabiye sakız muhallebili kadayıf muhallebili kurabiye Malzemeler 1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında) 3 su bardağı un (345 gr) 3 yemek yemek kaşığı yoğurt (100 gr) 12 dere kaşığı tuz Muhallebisi İçin, 12 su bardağı süt (100 ml), 1 tepeleme yemek yemek kaşığı un (12 gr), 1 su bardağı toz şeker (175 gr), 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 12 akarsu kaşığı damla sakızı Üstü İçin, Pudra şekeri Yapılışı Fırınınızı 170°C’ ye ısıtın Fırın tepsisini yağlayın Damla sakınızı havanda döverek toz haline getirin Elenmiş unu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki Sana yağını ve tuzu genişçe bir kapta karıştırarak hamur haline getirin; hamur elinizi bırakana kadar yoğurun Hamurun üstüne ıslak bir bez örterek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin Muhallebisi için, bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun, orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene değin yaklaşık 10 dakika pişirin Ateşten aldıktan daha sonra toz damla sakızı ilave edip karıştırdıktan sonradan, başka bir kaba alıp soğumaya bırakın Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın Hamurdan su bardağı ile dairesel parçalar belirli Her bir hamur parçasına hazırladığınız muhallebiden bir tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve hamuru yarım ay şeklinde kapatın Kenarlarını elinizle ayrıntılarıyla bastırın Yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizerek önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana dek takriben 2025 dakika pişirin Soğuduktan sonradan üstüne çokça pudra şekeri serperek servis yapın Not: Bu kurabiyede yoğurt ve muhallebi kullanıldığı için 12 gün içinde bayatlamadan tüketilmesi gerekir id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.