Sakızlı Muhallebi tarifi
Resimli Sakızlı Muhallebi tarifi
MALZEMELER
2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
1 litre soğuk sut
1 su bardağından bir parmak az şeker
1 tepeleme corba kaşığı un
1 tepeleme corba kaşığı nişasta
1 tepeleme corba kaşığı pirinc unu
1 cay kaşığı tereyağı
imagessakizlimuhallebitarifiresimli5ad3fe6e6ed6f
Hazırlanışı
Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dovun, bir kenarda bekletin Sakız dışındaki tum malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede cırpma teliyle iyice karıştırın Ateşe koyun Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından gobek atana kadar) Daha sonra ateşten alın En son damla sakızını ilave edin Muhallebiyi sıcak tencerenin icinde cırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika cırpın Bu sırada icine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak Cırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak Yuksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın Muhallebiyi servis kabına dokup en az 2 saat soğumaya bırakın Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın
Resimli Sakızlı Muhallebi tarifi
MALZEMELER
2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
1 litre soğuk sut
1 su bardağından bir parmak az şeker
1 tepeleme corba kaşığı un
1 tepeleme corba kaşığı nişasta
1 tepeleme corba kaşığı pirinc unu
1 cay kaşığı tereyağı
imagessakizlimuhallebitarifiresimli5ad3fe6e6ed6f
Hazırlanışı
Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dovun, bir kenarda bekletin Sakız dışındaki tum malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede cırpma teliyle iyice karıştırın Ateşe koyun Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından gobek atana kadar) Daha sonra ateşten alın En son damla sakızını ilave edin Muhallebiyi sıcak tencerenin icinde cırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika cırpın Bu sırada icine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak Cırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak Yuksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın Muhallebiyi servis kabına dokup en az 2 saat soğumaya bırakın Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın