Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sakizli-muhallebi.jpg

Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 6 çorba kaşığı toz şeker (Tepeleme)
  • 1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
  • 30-40 gram kadar tereyağı yahut margarin

Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencerede süt, şeker, un ve nişasta uygunca çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur.
  2. Kıvam almaya başlayınca damla sakızlı vanilya eklenir.
  3. Karıştırarak pişirmeye devam edilir, birinci kaynama evresinde tereyağı yahut margarin eklenir.
  4. Kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve servis kaplarına boşaltılır.
  5. Üzeri için ben antep fıstığıyla süsledim, çikolata kırıntısı, iri öğütülmüş ceviz de tercih edilebilir. Afiyet olsun ????
Not: Damla sakızlı tercih etmeyenler sade vanilya kullanarak da yapabilirler.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt