Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 6 çorba kaşığı toz şeker (Tepeleme)
- 1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 paket damla sakızlı vanilya
- 30-40 gram kadar tereyağı yahut margarin
Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerede süt, şeker, un ve nişasta uygunca çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur.
- Kıvam almaya başlayınca damla sakızlı vanilya eklenir.
- Karıştırarak pişirmeye devam edilir, birinci kaynama evresinde tereyağı yahut margarin eklenir.
- Kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve servis kaplarına boşaltılır.
- Üzeri için ben antep fıstığıyla süsledim, çikolata kırıntısı, iri öğütülmüş ceviz de tercih edilebilir. Afiyet olsun ????