![saksi-kebap-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/14/saksi-kebap-tarifi.jpg)
Saksı Kebap Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane bostan patlıcanı
- 400 gram ince doğranmış dana kuşbaşı eti
- 1 tane soğan
- 2 orta uzunluk mantar
- 2 tane kırmızı tatlı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kara ve kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Saksı Kebap Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel patlıcanlar alaca halde soyulur.
- Akabinde ortadan bölünür ve içi alınır.
- Her yeri yağlanır ve evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
- Kızgın tavaya sıvı yağ ve kırmızı et alınır, kızartılır akabinde pişen ete soğanı, kırmızı tatlı biberi ve mantarı ve baharatlar ek edilir ve sotelenir.
- Pişen patlıcanlara iç harçtan doldurulur.
- Üzerine salça gezdirilir.
- Tekrar evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirilir. Afiyet olsun
.