Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saksı Kebap Tarifi

Saksı Kebap Tarifi
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
saksi-kebap-tarifi.jpg

Saksı Kebap Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane bostan patlıcanı
İç harcı için;
  • 400 gram ince doğranmış dana kuşbaşı eti
  • 1 tane soğan
  • 2 orta uzunluk mantar
  • 2 tane kırmızı tatlı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara ve kırmızı biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Saksı Kebap Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel patlıcanlar alaca halde soyulur.
  2. Akabinde ortadan bölünür ve içi alınır.
  3. Her yeri yağlanır ve evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
  4. Kızgın tavaya sıvı yağ ve kırmızı et alınır, kızartılır akabinde pişen ete soğanı, kırmızı tatlı biberi ve mantarı ve baharatlar ek edilir ve sotelenir.
  5. Pişen patlıcanlara iç harçtan doldurulur.
  6. Üzerine salça gezdirilir.
  7. Tekrar evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirilir. Afiyet olsun :).
 
858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt