Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şakşuka

Şakşuka
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
saksuka.jpg

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan(alacalı soyulmuş ve küp doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber(dilim doğranmış)
  • Yarım limon(suda bekletmek için)
  • Sıvı yağ(kızartmak için)
Sosu için:
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 adet rendelenmiş domates(mevsimi değilse 1 tatlı kaşığı salça ekleyebilirsiniz ya da hazır domates rendesi kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pul biber
Üzerine:
  • Maydanoz(ince kıyılmış)

Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanlarımızı alacalı doğrayıp,küp küp doğruyoruz.
  2. Limonlu suda 20 dak bekletiyoruz. Yıkayıp,süzüp kuruluyoruz. Biberlerimizi minik doğruyoruz.
  3. Kızgın sıvı yağda patlıcan ve biberlerimizi sırayla kızartıyoruz.
  4. Havlu kağıtlı yayvan bir tabağa alıyoruz ki yağını bıraksın.
  5. 1 tencereye zeytinyağ ve sarımsakları alıp 1-2 dakika kavuruyoruz.
  6. Domates rendemizi ekliyoruz. (ek olarak salça ekleyeceksek salçalar eriyene kadar kavuruyoruz).
  7. Baharatları ekleyip üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  8. 1 taşım kaynatıp,kısık ateşte 5 dakika pişirip altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  9. Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelen sosumuzu ekliyoruz.
  10. Üzerine incecik kıyılmış maydanozlarımızı ekliyoruz. Afiyet olsun:).
Şakşuka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt