Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Salamura Hamsi İle Buğulama

Salamura Hamsi İle Buğulama
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
salamura-hamsi-ile-bugulama.jpg

Salamura Hamsi İle Buğulama Tanımı İçin Materyaller

  • Salamura hamsi ( 500 gram kadar )
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane domates rendelenmiş
  • Karabiber, kimyon isteğe bağlı kişniş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Salamura Hamsi İle Buğulama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Bu kusursuz tanımı sizinle paylaşmak istedim.
  1. Öncelikle salamura hamsimizi en az 7 -8 saat suda bekletin.
  2. Akşamdan soğuk suya konulup sonraki gün sık sık suyunu değiştirip tuzunu atmasını sağlayın.
  3. Salamura hamsiyi balıkçınızdan isteyebilirsiniz ben Ordu’ ya gidince balıkçıdan aldım.
  4. Tuzunu çıkardığınız balıkların kılçıklarını temizleyin.
  5. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
  6. İçine salça ve baharatları ekleyip üzerine balıkları koyun.
  7. Balıkların üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip ağzını kapatıp 5 dakika pişirin.
Balıklar salamura olduğu için zati tuzda pişmiş. Şahane bir lezzet.

Kesinlikle denemelisiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,748Kullanıcılar
muhammedst35Son üye
Üst Alt