Salamura Hamsi İle Buğulama Tanımı İçin Materyaller
- Salamura hamsi ( 500 gram kadar )
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tane domates rendelenmiş
- Karabiber, kimyon isteğe bağlı kişniş
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Salamura Hamsi İle Buğulama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bu kusursuz tanımı sizinle paylaşmak istedim.
- Öncelikle salamura hamsimizi en az 7 -8 saat suda bekletin.
- Akşamdan soğuk suya konulup sonraki gün sık sık suyunu değiştirip tuzunu atmasını sağlayın.
- Salamura hamsiyi balıkçınızdan isteyebilirsiniz ben Ordu’ ya gidince balıkçıdan aldım.
- Tuzunu çıkardığınız balıkların kılçıklarını temizleyin.
- Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
- İçine salça ve baharatları ekleyip üzerine balıkları koyun.
- Balıkların üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip ağzını kapatıp 5 dakika pişirin.
Kesinlikle denemelisiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.