Salamura peynir icin pratik bilgi
Kışlık salamura peynir yapımında , peynirleri iri dilimler halinde kesin Bir kasenin yada kabın icerisine salamuralık ozel tuz koyup, bu tuza peynir dilimlerini bandırın Sonrasında bir kabın icine bol tuzlu su hazırlayın ve bu suya yıkanmış ciğ yumurta koyarak tuzunu olcun Yumurta suyun yuzune cıkıyorsa tuzu tamam demektir
Bu hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu cam bir kavanoza boşaltıp, tuza bandırdığınız peynirleri bunun icine atın ve kapağını kapatıp serin ve hic guneş gormeyen bir yerde muhafaza edin
Peyniri k ullanacağınız zaman da, tuketeceğiniz kadar 12 dilim cıkarıp akşamdan soğuk suyun icine ıslatın sabah kahvaltısına kadar tamamen fazla tuzu gider ve peynirleriniz fazla yumuşamaz Bazı kimseler salamura peyniri sıcak suya aslatırlar, yumuşamış peyniri sevenler icin doğru bir yontemdir, fakat yumuşamasını istemeyenler soğuk suda bekletsinler
Kışlık salamura peynir yapımında , peynirleri iri dilimler halinde kesin Bir kasenin yada kabın icerisine salamuralık ozel tuz koyup, bu tuza peynir dilimlerini bandırın Sonrasında bir kabın icine bol tuzlu su hazırlayın ve bu suya yıkanmış ciğ yumurta koyarak tuzunu olcun Yumurta suyun yuzune cıkıyorsa tuzu tamam demektir
Bu hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu cam bir kavanoza boşaltıp, tuza bandırdığınız peynirleri bunun icine atın ve kapağını kapatıp serin ve hic guneş gormeyen bir yerde muhafaza edin
Peyniri k ullanacağınız zaman da, tuketeceğiniz kadar 12 dilim cıkarıp akşamdan soğuk suyun icine ıslatın sabah kahvaltısına kadar tamamen fazla tuzu gider ve peynirleriniz fazla yumuşamaz Bazı kimseler salamura peyniri sıcak suya aslatırlar, yumuşamış peyniri sevenler icin doğru bir yontemdir, fakat yumuşamasını istemeyenler soğuk suda bekletsinler