Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Salamura Zeytin Yapımı

Salamura Zeytin Yapımı
0
42

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
salamura-zeytin-yapimi.jpg

Salamura Zeytin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Gerekli malzemeler 3 kg yeşil zeytin herhangi bir cins olabilir
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 adet dilimlenmiş limon
  • İçme suyu

Salamura Zeytin Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce zeytinleri eğer evde kendimiz kıracak isek tek tek doğrama tahtasının üzerine koyup, bardağın ters tarafıyla hafiften vurup çatlatabilirsiniz yada aldığınız yerde makinada da çizdirebilirsiniz.
  2. Bidonun yarısına su koyun zeytinleri içine atınki karamasın.
  3. Zeytin bitene dek bu işlemi devam edin. Sonra üzerini tamamen dolacak şekilde su dolduralım, ağzını kapatalım, serin bir yerde beş gün ağzını açmadan bekletelim.
  4. Sonra içi asitli olacağından dolayı kapağını çok yavaşça kontrollü bir şekilde açınki birden fışkırmasın asitli suyu dökelim.
  5. Sonra, üzerine yeniden temiz su alalım tekrar ağzını kapatalım tekrar beş gün bu şekilde dört defa bu işlemi yapalım.
  6. Arkadaşlar ben dört defa beşer gün arayla suyunu değiştirdim. Ondan sonra salamurasını kurdum en son gün tekrar suyunu döküyoruz tekrar çeşme suyu dolduralım.
  7. Üzerine bir çay bardağı kaya tuzunu dökelim limon tuzunu dökelim.Bbir 2 saat öncesinden dilimlediğimiz limonları biraz tuzlayıp bekletirsek limonlar içinde erimeyecektir.
  8. Bu şekilde limonlarını da üzerine dizdikten sonra ağzını sıkıca kapatalım kapalı ve serin bir yerde muhafaza edelim. Artık bir hafta sonra zeytinimiz yemeye hazır olacaktır yapacak olanlara afiyet olsun????
Salamura Zeytin Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt