Salamura Zeytin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- Gerekli malzemeler 3 kg yeşil zeytin herhangi bir cins olabilir
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 adet dilimlenmiş limon
- İçme suyu
Salamura Zeytin Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce zeytinleri eğer evde kendimiz kıracak isek tek tek doğrama tahtasının üzerine koyup, bardağın ters tarafıyla hafiften vurup çatlatabilirsiniz yada aldığınız yerde makinada da çizdirebilirsiniz.
- Bidonun yarısına su koyun zeytinleri içine atınki karamasın.
- Zeytin bitene dek bu işlemi devam edin. Sonra üzerini tamamen dolacak şekilde su dolduralım, ağzını kapatalım, serin bir yerde beş gün ağzını açmadan bekletelim.
- Sonra içi asitli olacağından dolayı kapağını çok yavaşça kontrollü bir şekilde açınki birden fışkırmasın asitli suyu dökelim.
- Sonra, üzerine yeniden temiz su alalım tekrar ağzını kapatalım tekrar beş gün bu şekilde dört defa bu işlemi yapalım.
- Arkadaşlar ben dört defa beşer gün arayla suyunu değiştirdim. Ondan sonra salamurasını kurdum en son gün tekrar suyunu döküyoruz tekrar çeşme suyu dolduralım.
- Üzerine bir çay bardağı kaya tuzunu dökelim limon tuzunu dökelim.Bbir 2 saat öncesinden dilimlediğimiz limonları biraz tuzlayıp bekletirsek limonlar içinde erimeyecektir.
- Bu şekilde limonlarını da üzerine dizdikten sonra ağzını sıkıca kapatalım kapalı ve serin bir yerde muhafaza edelim. Artık bir hafta sonra zeytinimiz yemeye hazır olacaktır yapacak olanlara afiyet olsun????