Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
salatalik-tursusu.jpg

Salatalık Turşusu Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 litrelik cam kavanoz
  • 10-15 adet salatalık (Büyüklüğüne nazaran değişebilir)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kaynar su

Salatalık Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Salatalıkları yıkayıp uç kısımlarını kesiyoruz. Bir iğne ile üzerlerine birkaç batırıyoruz.
  2. Pak kavanozumuza sarımsağın birkaçını atıp salatalıklarımızı düzgünce diziyoruz.
  3. Sonra üzerine kalan sarımsakları atıp tuzunu, şekerini ve sirkesini ekleyip kalan kısmını kaynar su ile dolduruyoruz.
  4. Sterilize edilmiş kapağını iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatıp soğuyana kadar aksi çevirip bekletiyoruz.
  5. Beş günün sonunda turşumuz yemeye hazır hale gelecektir.
  6. Kapağını açtıktan sonra buzdolabında koruma edin ☺️ verdiğim ölçüler tek kavanoz içindir.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt