
Salatalık Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 litrelik cam kavanoz
- 10-15 adet salatalık (Büyüklüğüne nazaran değişebilir)
- 5-6 diş sarımsak
- 1,5 çay bardağı sirke
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Kaynar su
Salatalık Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Salatalıkları yıkayıp uç kısımlarını kesiyoruz. Bir iğne ile üzerlerine birkaç batırıyoruz.
- Pak kavanozumuza sarımsağın birkaçını atıp salatalıklarımızı düzgünce diziyoruz.
- Sonra üzerine kalan sarımsakları atıp tuzunu, şekerini ve sirkesini ekleyip kalan kısmını kaynar su ile dolduruyoruz.
- Sterilize edilmiş kapağını iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatıp soğuyana kadar aksi çevirip bekletiyoruz.
- Beş günün sonunda turşumuz yemeye hazır hale gelecektir.
- Kapağını açtıktan sonra buzdolabında koruma edin
verdiğim ölçüler tek kavanoz içindir.