Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Salatalık_Kornişon Turşusu(Kaynamış su ile)

Salatalık_Kornişon Turşusu(Kaynamış su ile)
0
20

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
salatalik_kornison-tursusukaynamis-su-ile.jpg

Salatalık_Kornişon Turşusu(Kaynamış su ile) Tarifi İçin Malzemeler

• 3 kilo salatalık
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 6 yemek kaşığı salamura tuz
  • İsteğe göre kapya biber
  • Kaynamış su
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 avuç nohut

Salatalık_Kornişon Turşusu(Kaynamış su ile) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar kış için hem sağlıklı hem de çok sevilen kornişon ve salatalık turşusu tarifimle geldim. Öncelikle salatalıklarımızı suya koyup yarım saat bir saat beklettikten sonra güzelce yıkıyoruz. Dip kısımlarını keserek temizliyoruz.
  2. Kavanozumuzun dibine bir avuç nohut atıyoruz daha sonra soyup hazırladığımız sarımsaklardan dibine birkaç tane atarak salatalıkları diziyoruz.
  3. Aralarına tekrar sarımsak ve isteğe göre kapya ekleyerek kavanozu dolduruyoruz. Geri kalan malzemeyi de 1 bardak kaynar suyla karıştırıp tuz ve şekerin erimesini sağlıyoruz ve kavanozlarımıza boyutlarına göre bölüştürüyoruz.
  4. Üzerini de kaynamakta olan suyla dolduruyoruz. Ben en ağız kısmına saplarıyla beraber maydanoz koyuyorum küflenmeyi beyazlaşmayı önlediğini düşünerek.
  5. Tuz ayarı gayet kıvamında oluyor ne çok tuzlu ne az ideal bir yapıda oldu turşularım. Deneyecek olanlara afiyet olsunnn.
Salatalık_Kornişon Turşusu(Kaynamış su ile) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt