elektronikci
FD Üye

Salçalı Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tablet tavuk bulyon
- 3.5 su bardağı sıcak su
Salçalı Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ ve tereyağını pilav tenceresine koyup ocağa alıp eritelim.
- Üzerine şehriyeyi koyup orta ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
- Salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip karıştıralım.
- Tavuk bulyonu koyup eriyene kadar biraz pirinçle karıştıralım.
- Pirinçler tane tane olunca kaynar su koyup tekrar karıştıralım ocağı iyice kısalım kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Pilav suyunu çekene kadar kapağını açmayalım göz göz olunca ocaktan alalım.
- Pilava havlu peçete ile kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra turşu yada cacıkla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.