Salçalı Atıştırmalık Çubuklar Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram yumuşacık tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Aldığı kadar un
- Tuz
Salçalı Atıştırmalık Çubuklar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına tereyağı, salçaları, tozbiberi, kabartma tozunu alın kaşıkla düzgünce karıştırın.
- Daha sonra damak tadınıza nazaran kekik ekleyin ve iki yemek kaşığı mısır unu ek edin.
- Yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin, salçanın tuzuna nazaran gerekiyorsa tuz atın biraz daha karıştırın.
- Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan fakat yumuşacık bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın, tezgah üzerinde ince uzun çubuklar yapın.
- Kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika kadar pişirin ( her vakit ki üzere tekrar kendi fırınınızın ayarına nazaran pişirme yapabilirsiniz ).Afiyetler olsun.