Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük uzunluk soğan
- 2 adet carliston biber
- 1 kaşık domates ve biber salçası
- 1.5 su bardağı bulgur
- 2 adet knor
- Tuz
Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Soğanı ve biberi doğradıktan sonra tencereye sıvı yağı alıyoruz biraz kızdırdıktan sonra soğanı kavuruyoruz.
- Daha sonra biberi ekleyip kavuruyoruz. Biber ve domates salçasını ekliyoruz (Ben yazın domates rendeliyorum, kışın domates sosu ekliyorum)
- Daha sonra bulgurumuzu ekliyorum ve en az 5 dakika orta ateşte kavuruyoruz.
- Daha sonra 4 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz knor ekleyip tuz ayarını yaptıktan sonra kapağı kapatın.
- Orta ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun????.