Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük su bardağı pilavlık bulgur
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı acılı biber salçası
- 1 tablet tavuk bulyon
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 su bardağı sıcak su
Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir teflon tencerede birinci evvel tereyağımız ve sıvı yağımızla birlikte tavuk bulyonumuzuda koyup, doğranmış soğanımızı kavurup, salçalarımızı ve baharatlarımızı ek edip, karıştırıyoruz.
- Akabinde yıkayıp, süzdüğümüz bulgurumuzu ek edip, karıştırmaya devam ediyoruz ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ek edip, biraz daha karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
- Pilavımız suyunu yarıya kadar çektiğinde kısık ateşte yaklaşık 7 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
- Altını kapatıp yaklaşık 5 dakika pilavımızı demlendiriyoruz. Afiyetler olsun.