
Salçalı Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk lahana
- Su
- 1 su bardağı pirinç
- 1-2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça biber domates farketmez
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 bardak sıcak su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Salçalı Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Şimdik tanımın hazırlığına geçelim
- Büyük bir tencerede suyu kaynatıyoruz.
- Ayıkladığımız lahanaları kaynayan suya atıp haşlıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Ayrıyetten küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ,pirinç ,maydanoz ve öbür materyalleri baharatları ılık suyu koyup harç yapıyoruz
- Sonra sosu için sos gereçlerini salça tuz ve sıvı yağı ılık suyla açıyoruz.
- Sosu bir kenara alalım isteğe bağlı tereyağda koyabiliriz.
- Daha sonra lahanalara hazırladığımız içi koyup sarıyoruz.
- Tencereye alıp daha evvelce yapmış olduğumuz sosu koyuyoruz.
- Kapağını kapatıp 35-40 dk pişiriyoruz afiyet olsun
- Sıcak servis edelim limonla da servis yapabilirsiniz