Salçalı Mantı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
- Tuz
- 200 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- Tuz
Salçalı Mantı Tanımı Yapılışı
- Hamuru için yumurta, su, tuz ve unu karıştırıp yoğuralım.
- Çok yumuşak olmayan bir hamur elde edelim.
- 10 dakika kadar hamuru dinlendirelim.
- Bu sırada kıyması için soğanı rendeleyelim.
- Kıymayı sulandırmaması için soğanın suyunu süzelim.
- Maydanozları ince doğrayalım ve tüm kıyma materyallerini karıştıralım.
- Hamuru iki bezeye bölelim.
- Un ile hamuru merdane yardımıyla varsa mantı kalıbınızın büyüklüğünde açalım.
- Ben hazır kalıp kullandım siz olağan bohça halini vermek için hamuru ince açtıktan sonra yufkayı ince ince bir parmak boşluk olacak biçimde dikey keselim ve kıymaları küçük karelerin içine koyalım .
- Akabinde yatay kesip iki yanından köşeleri birleştirip sonra iki tarafı da ortada birleştirip biçim verebilirsiniz.
- Hazır kalıp kullanıyorsanız açtığımız yufkanın birini üzerine serelim.
- Her boşluğa kıyma iç harcımızdan koyup üzerine öteki yufkayı koyalım ve merdaneyle üzerinden sertçe bastırarak geçelim.
- Bu sırada derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve salçayı kavuralım sonra sıcak su ekleyelim.
- Kaynayan suyun içine mantılarımızı ekleyelim.
- 5-10 dakikada yumuşayıncaya kadar pişirelim.
???? afiyet olsun ????.