
Salçalı Taze Fasulye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo haşlanmış fasulye
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
Salçalı Taze Fasulye Yemeği Tanımı Yapılışı
- Tencere tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ eklenir akabinde soğanlar eklenir.
- Hafif pembeleşince yarım yemek kaşığı salça eklenir.
- Salça da sotelenince haşlanmış fasulye eklenir kısık ateşte bikaç dakka pişirilir.
- Akabinde kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış 2 adet domates eklenir.
- Kısık ateşte ağzı kapalı bir biçimde 5 dakika pişirilir.
- Akabinde üstünü çok az geçecek biçimde sıcak su eklenir.
- Tuz ve pul biberi eklenir.
- Pişince servis yapabilirsiniz.
