teknolojiuzmani
FD Üye
Salçalı Un Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası (2 yemek kaşığı domates salçası yerine 1 yemek kaşığı biber salçası kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- 10 su bardağı su
Salçalı Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük bir tencereye yağı ekleyip fazla kızdırmadan eritin.
- Unu da ek edip 2-3 dk kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçayı ve baharatları ekleyip bir iki çeşit karıştırıp kavurmaya devam edin.
- Suyunu yavaşça ek edip içinde topak kalmaması için çırpıcıyla daima karıştırın.
- Kaynadıktan sonra 5 dk daha ocakta tutup ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.