Salçalı Yumuşacık Et Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram dana kuşbaşı
- 1 adet küçük mor soğan
- 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası
- 1 dilim limon
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Salçalı Yumuşacık Et Kavurma Tanımı Yapılışı
- Kuşbaşı doğranmış etleri, 1 su bardağı su, soğanın yarısı ve limon ile birlikte 45 dakika haşlıyoruz.
- Kalan yarım soğanı doğrayıp zeytin yağını da ekleyelim etle birlikte kavuralım.
- Etin içinde kalan su güzelce kendini çektiğinde salçasını ve baharatlarını ekleyip salça kokusu çıkana kadar biraz daha kavuralım. Afiyet olsun????️????.